Komentari (96)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj zaboravio da je vec upropastio jednu fabriku. Kao direktor Famos adi. d.o.o narucivao svalerki djelove za auto.
Napraviće Ćović od vas najamne radnike. Niste bolje ni zaslužili
ma tu je hdz planirao nesto drugo sa srvikombi snsd i rusima, al ajd sad, a jedini koji moze to podici su arapi, kakav Glencor,
Pa što im onda ne platiše strOju za 4 dana života ?
Da li to Izetbegovic pomaze Covicu preko “arapa”?? Cuj Arapi i aluminij???? Hahahhah,vic vijeka
Odlično, nadam se da ste pomno pratili šta je ovaj rekao, aluminij sada ne proizvodi ništa, jako jednostavno je obećati 100 posto povećanje, pa 0 x 100 % = 0 , a vi se malo bavite skokovim sa staroga mosta ali na glavu,pa onada lagano pod hladan tuš. Možda nešto nadođe u mozgu..
pa šta mi znači i ovdje.stooop!!!
Sve vec dogovoreno....Svicarci kupuju ,EPHB naplacuje dug,HDZ -u provizija, svima Dobro osim Vladi Federacije
Da svakom radniku (900) platimo oko 2,000KM neto plaće i sve dadžbine koštalo bi nas oko 384 miliona za period od 10 godina 2000x1,6x12x10. Koliko su to braća iz HDZ-a nakrala? Onda nije ni čudo kad hercegovci po Jadranu grade vile na vodi - pored Slavice Eclstone. I kada naplačuju noćenje u vili po 2,000-3,000 KM po osobi.
zašto se vlada toliko bavi preduzećem u privatnom vlasništvu, zar nismo društvo slobodnog tržišta i konkurencije, i slobode raspolaganja imovinom, zar je propadanje preduzeća zabranjeno, zar jedno privatno preduzeće može da maltretira i koristi ostatak ne privrednog sistema nego cijele
Bosnjani opet na aparatima!!!Opet vas cova naguzi😂😂,da vam par dana da likujete i uzivate a samo budala bezna da gigant vise nikada nece ugasit peci,ajo sad po apaurinima al ostavite koji rezerve za rudnike
Kad nisu sposobni raditi s onim što su dobili u nasljeđe iz ex-yu rasprodaja...bravo momci....ni arapi ni glencore nisu vesla sisali te poslove rade za njih ljudi s engleskim diplomama...s druge strane elektroprivrede se ponašaju kao izdvojeni sustav kao da nisu javno dobro već su im didovi hidroelekteane i el.mrežu napravili...sustav izvan sustava...kad sve ode doći će i to na prodaju,stranci će to odraditi...
Odlično, nastavite dalje, jedino ispravno rješenje. Glencore bi zajedno s HDZ-om htio i jare i pare.
Aluminij je sponzor UZP-a. Zasto kontrolori financija (HDZ i hrvatski politicki blok) ne oporezuju kladionice i time spase Aluminij? Ako su sitni dionicari i Vlada RH vlasnici 56% a Vlada FBiH 44% zasto ne idete u Zagreb na proteste? Tamo su vam pare otisle.
Koji kreten moras biti da placas za nesto stu su lopovi opljackali i unistili
PRICA GLUPOSTI I SLUSAO JE BAJKE OD LOPOVA KOJI ZELE DA DOBIJU BESPLATNO FIRMU ZSA IZMIRENIM DUGOVIMA """, nakon finansijske analize i tehničkog pregleda planiraju povećati proizvodnju za 100 posto. """ DALI OVAJ SDA UHLJEB KOJI JE POBJEGAO IZ PRETISA ISTA RAZUMIJE STO OVI GOVORE??????
Zašto niko od stranaka na vlasti ne pravi frku ??? Zato jer je oduvjek bilo ne diraj ti mene neću ni ja tebe . Dali iko zna ko kolika prava i obaveze ima u ovoj firmi. Ko su ti dioničari i na koji način su došli do istih ? Ako su godinama uzimali dividendu neka sada preuzmu i gubike i druge obaveze. Strateški partneri neće biti glupi nego će i oni gledati da sa što manje ulaganja dobiju što više.