Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Božo,šta je u ovoj državi realno ..NIŠTA,kao ni veliki križ iznad Mostara grad u kojem živi skoro podjednak broj Bošnjaka i Hrvata,ili pak bradonja tj vehabija koji nikad nisu bili na ovom području a o Republici Srpskoj da ne govorimo tamo je totalno nerealno.Živimo u takvoj državi gdje treba sve promjenuti a Vi tj oba HDZ-ea niste spremni za te promjene !!!! Hoćete da nas još više podjelite zajedno sa svojim partnerima.
Hmmm, Zanima me samo šta će biti na slijedećim izborima, kada SDP osvoji 70 % glasova i ne bude im trebao niko za koaliciju... Kako će onda ADZ u vlast?
LJUBIĆ IZDAJICA SVOGA NARODA
Bravo Božo! Do sada sve 5. Mislim da ću i na idućim izborima birati HDZ 1990. :)
Božo buduča oporba u F.BiH i samo naprijed koalicija SDP SDA HSP NSRZB.
Koga briga za Hrvate.
Ovakvi nama trebaju na državnom nivou,pod uslovom da im koalicijski partneri ne budu uhapšeni na entitetskom .Konkretno,Ljubić bi poslije maestralno odrađenog posla kao ministar prometa i komunikacija,isto tako uspješan bio kao ministar poljoprivrede. Mnogi se čude kako se toliko zalijepio za HDZ BiH.Vjerovatno konta da će poslije odlaska u prdekanu D.Čovića biti predsjedatelj oba(dva) HDZ-a.
@Washington kako si glup to je čudo spominješ svicarsku, u svicarskoj su kantoni podjeljeni po etničkom principu , talijanski njemački i francuski , da je bih kao svicarska(najuredenija drzava u evropi) ili belgija (gdje sjediste EU) onda bi bila federalizirana jer sve drzave svijeta koje imaju podrucja gdje je jedan narod većina su federalizirane malo pogledaj ustroj multietnički država svijeta pa vidi jeli ijedna centralizirana belgija - srednji nivo drzave na flandriju i valoniju svicarska 26 kantona svaki ima svoj ustav parlament policiju spanjolska podjeljena na regije katalonija baskija itd čak te regije imaju nog. rep. koje igraju službene utakmice velika britanija -podijenjena na wales englesku sj.irsku njemačka podijeljena na savezne države gdje je veća vlast na saveznim država nego u berlinu ukratko pola europe je decentralizirano tj. federalizirano one multietničke imaju regije formirane kao etničke a svima im je zajedničko da funkcioniraju
Washington ti ocito zaboravljas da je Bosna drzava tri konstitutivna naroda. Tako da tvoje usporedbe uopce nisu na mjestu. Dok tako stoji u ustavu vlast ce uvijek ciniti predstavnici sva tri naroda koji su izabrani od tih naroda. Na zalost ono sto treba pod hitno da se promijeni u ustavu je mogucnost Bosnjaka da preglasavanjem uticu na volju hrvatskog naroda. Ja vjerujem da ce to biti u buducnosti prva stavka koje ce podrzati i Srbi i Hrvati u buducnosti. Konstitutivni narod bira svoje predstavnike i nitko drugi.
@pajdo Samo polako, prijatelju, čemu žurba.... SDP je jedina stranka sa jasnim ciljem i istim pravima za sve građane BiH... Mada čisto sumjam da ti to razumiješ, onako zapjenjen i obnevidio od nacionalizma i fashizma...
kad su ercegovci bili ljudi nikad ,danas prica ovako sutra za rd vlasti gladi tamo Zlaju i koga vec !
Nigdje na svijetu nema prakse da se prebrojava koji je pripadnik čega glasao. Ko to britanskim katolicima bira premijera - svi, pa bune li se oni što im je svima protestant premijer, jesu li i njima protestanti birali njihovog premijera ili treba i tamo bit član predsjedništva za katolike, za muslimane itd. Isto vrijedi za Ameriku, Njemačku...Glasa se jedan čovjek jedan glas. To je princip i u Švicarskoj na koju se pozivaju, samo što se u Švicarskoj ide u zatvor za kriminal, za rušenje ustavnog poretka, za pljačku javne imovine...Ako hoće Švicarsku onda bujrum (S tim što jer svakom švicarcu Švicarska iznad svega). Uostalom, da nije SDP-a nikad ne bi imali8 toliko Hrvata u svim domovima parlamenta - šta onda hoće?
Ovu vijest sa-x sigurno nece objaviti! Član Predsjedništva Demokratske narodne zajednice BiH Muhamed Čengić smatra kako BiH od potpunog raspada može spasiti jedino potpuna decentralizacija i racionalizacija zemlje. Čengić, nekadašnji visoki dužnosnik SDA i predratni potpredsjednik Vlade BiH, za Press je ocijenio kako većina bošnjačkih političara vuče katastrofalne poteze koji državu vode u potpunu propast. On smatra i da će Hrvati u BiH, prije ili kasnije, ipak dobiti pravo da formiraju svoj entitet. - U posljednje vrijeme sve češće ističem da Dodik nije taj koji radi na rasturanju države. Glavni krivci za trenutni kaos sjede u Sarajevu i ne žele ni prstom mrdnuti da se kriza riješi, rekao je Čengić, prenijela je Srna. Naveo je kako je u Sarajevu na sceni \"nadmudrivanje kojekakvih političara\" koji matematičkim kombinacijama planiraju kako da formiraju vlast, dodajući da će je vjerojatno i napraviti, ali da neće funkcionirati.
LJUBIĆU TI SI SAM OD SEBE NEREALAN, NE ZABORAVI DA SI ŠKOLOVANE HRVATE U SARAJEVU OSTAVIO NA CJEDILU, A DOVEO SVOJU RODICU U FEDERALNU VLADU SA EKIPOM LUZERA(AKO ZNAS STA ZNACI). A ZA RODICU SE PRICA DA JE PRIJE RATA BILA REVIZOR U GRASU, MA SRAM TE BILO ...
Tako je gospodine Ljubic! Nek Zlaja malo p.u.s.i Salki!
izgleda da je ljubic vidio da ne prolazi nikakva gradjanska politika u ovoj zemlji,pa poceo i on sa nacionalizom,kontajuci da ce mu to donijeti koji mali politicki poen, samo jarane zahebao si se,pricas o ugrozenosti hrvatskog naroda u federaciji,i o tome kako HSP i Narodna stranka radom za boljitak nemaju hrvatski legimitet,a zaboravljas 2 stvari prvo ovo je gradjanska a ne nacionalna drzava i drugo puno vaznije,zaboravljas da i vi isto radite na drzavnom nivou,prizivajuci SBiH I Radoncica u vasu koaliciju,iako dobro znas da ni oni nemaju legitimitet o kojem ti pricas,i kojeg su ti puna usta
pajdo skini se sa droga koje uzivas ocito su stetne po zdravlje, al kad bolje razmislim sto ne i svih 85% :)) sitnica