Okršaj s ministricom
12

Neprimjeren istup SDS-ovca Miladina Stanića: Nismo u džamiji, nećemo vam se klanjati

A. D.
Foto: Srpskainfo
Foto: Srpskainfo
Današnju sjednicu Narodne skupštine RS-a obilježio je neprimjeren istup šefa Kluba SDS-a Miladina Stanića koji je vrijeđao ministre u Vladi RS-a, a posebno ministricu Srebrenku Golić.

Stanić je prvo ministre u Vladi RS-a nazvao praznim ljušturama i poltronima, nazvao ih je i marionetama Milorada Dodika.

"Pred nama sjede poslušnici i poltroni, a ne ministri. Oni nemaju nikakve samostalnosti i autoriteta. Oni su prazne ljušture bez dostojanstva. U korupciji ste do grla", rekao je Stanić.

Za ministricu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenku Golić kazao je da ne radi svoj posao. Ona mu je odbrusila da se neće spuštati na Stanićev nivo, jer je između njih ogromna kulturološka, obrazovna i svaka druga razlika.

"Neko ko je prije proteklog rata završio državni fakultet i banjalučku gimnaziju, neće da se spušta na vaš nivo. Ako ikada postanete predsjednik Vlade RS, ja u njoj nikada ne bih bila ništa, pa makar nikada ne imala posla", navela je Golić

Stanić je nakon toga nastavio neprimjerenim riječima.

"Šta vi mislite, da se mi vama ovdje trebamo klanjati. Nismo u džamiji, nećemo vam se klanjati. Ne radite svoj posao. Narod nam ode odavde. Šta hoćete, da nam ostanu samo crkve i džamije ovdje", istakao je Stanić.