Čović i Inzko
0

"Neprihvatljivo je odugovlaćenje s neprovedbom izbornih rezultata"

FENA
Dragan Čović
Dragan Čović
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko ocijenili su večeras u Mostaru kako bi bilo neprihvatljivo dalje odugovlačiti s neprovedbom izbornih rezultata jer, kako su kazali, to ide na štetu svih građana.

"Mislim da time ne ispunjavamo svoju obvezu prema onima koji su glasovali za nas", istaknuo je Čović.

Govoreći o tome kada će profunkcionirati vlast, Čović je istaknuo kako bi bilo prevažno da se to dogodi krajem siječnja i u veljači. Istog mišljenja je i visoki predstavnik u BiH koji je istaknuo kako bi bilo poželjno imati vladu u siječnji ili veljači

Što se tiče koalicije, Inzko ističe kako ne bi ulazio u neke kombinacije, ali da on preferira što širu osnovu te koalicije.

"Stranke imaju dobre programe i mislim da se mogu usuglasiti s malo dobre i konstruktivne volje oko koalicijskog programa, i možda treba malo umanjiti osobne ambicije, tu mislim na svakog od glavnih lidera", istaknuo je Inzko.

Komentirajući izjavu predsjednika HSP-a BiH Zvonke Jurišića kako se na federalnoj razini može uspostaviti vlast bez jednog od HDZ-ova, Čović je kazao kako se svakog može isključiti iz bilo koje razine vlasti.

"HDZ BiH je dobio 62 posto potpore hrvatskog glasačkog tijela, a sporazumom koji smo potpisali s Ljubićem (HDZ 1990), daje nam blizu 90 posto potpore i ako netko misli da tu potporu može eliminirati onda ga ja žalim i kao predsjednika stranke koja za sebe veže pojam hrvatski, ali i kao osobu koja na političkoj sceni misli da na taj način može djelovati", izjavio je Čović novinarima.

Inače, u poslijepodnevnim satima visoki predstavnik Valentin Inzko sastao se u Mostaru i s vodstvom HDZ-a 1990 i HSP-a BiH.