Sarajevo
0

Nepoznati počinitelji išarali ploču na ulazu u ured DNZ-a

FENA
Demokratska naroda zajednica (DNZ) Bosne i Hercegovine saopćila je danas da je nepoznata osoba (ili više njih) oštetila ploču na ulazu u njen ured u Sarajevu, najvjerovatnije, u noći između nedjelje i ponedjeljka.

DNZ oštro osuđuje taj vandalski čin, saopćeno je također, kao jedan u nizu pokazatelja netrpeljivosti prema njoj.

U saopćenju za javnost stranka je navela da je nezadovoljna i slabom i neadekvatnom reakcijom policije u slučajevima vezanim za nju.

"Simptomatično je da je ploča oštećena, iako su prostorije stranke na prvom spratu zgrade, iako su vrata osigurana i ograničen je pristup, odnosno dozvoljen je samo osobama koje imaju ključeve od ulaza u zgradu", navedeno je u saopćenju.

DNZ podsjeća da je samo dan prije podnošenja izbornih kandidatskih lista pokušana paljevina službenog automobila na parkingu ispred njenog ureda u Sarajevu.

"Ne treba ni naglašavati da se o počiniocima još ništa ne zna. Iznenađuje nas doza netrpeljivosti kojoj su izloženi aktivisti DNZ-a BiH u Sarajevu, ali nam je to isto tako znak da smo na dobrom putu i da se očito neko plaši rastućeg uticaja DNZ-a na ovom području i prelaska sve većeg broja uglednih političara i intelektualaca u redove DNZ-a", saopćeno je.