Napad u Sarajevu
0

Bačen Molotovljev koktel na Škodu DNZ-a BiH

Piše: N. Jamaković
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Nepoznati počinitelj, ili više njih, bacio je u nedjelju navečer Molotovljev koktel na Škodu Octaviju, vlasništvo Demokratske narodne zajednice BiH, koja je bila parkirana u ulici Josipa Vancaša, općina Centar Sarajevo.

Potvrdio nam je to predsjednik DNZ-a Rifat Dolić, koji je u trenutku izbijanja požara imao sastanak na Grbavici s aktivistima stranke.

"Do požara je došlo između 22.15 i 23 sata. Završio sam sastanak i pozvao vozača da dođe po mene. On je tad izašao vani i vidio vatrogasce. Zahvaljujući njihovoj, ali i brzoj intervenciji komšija, spriječena je veća šteta. Ovako, pukla je šoferšajba, izgorjele su instalacije i jedna guma", informisao nas je Dolić.

Sarajevski policajci su zajedno sa sudskim vještakom PPZ-a u ponedjeljak ujutro obavili uviđaj, te utvrdili da je požar podmetnut. Dolić ističe kako se to nije slučajno desilo baš dan prije predavanja stranačkih lista za izbore Centralnoj izbornoj komisiji.

"Prvo je CIK 4. maja meni zabranio da se kandidujem na izborima, a u posljednjih mjesec šest intelektualaca i boraca ARBiH su bili pristupili stranci, a onda u zadnji čas tražili da budu izbrisani s naših listi. Očito je njihovo pristupanje našoj stranci nekom smetalo i očito i na ovaj način neko želi poslati nama poruku", smatra Dolić, ne želeći, ipak, direktno prozivati bilo koga "dok policija ne obavi svoj dio posla".

On je dodao da je prošle godine ukraden njegov privatni auto te da je ova Škoda na koju je sad bačen Molotovljev koktel u nekoliko navrata bivala obijena.

"To ne može biti slučajno", kategoričan je Dolić.

Policija radi na rasvjetljavanju ovog slučaja i traga za počiniteljima.