BiH
18

Nepoznata osoba prijeti rektoru UNTZ-a Samiru Nuriću, pročitajte poruke

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
U toku je hitna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona (TK) na kojoj se razmatra trenutno stanje na Univerzitetu u Tuzli (UNTZ), a rektor Samir Nurić tvrdi da je proteklih dana po izuzetno velikim pritiskom. Svoje tvrdnje Nurić je potkrijepio i prijetećim SMS porukama koje dobija od nepoznate osobe.

Prijeteće poruke Nurić je pokazao prisutnim novinarima, a kako je kazao, prva poruka stigla mu je 1. marta ove godine. U trenutku kada je pokazivao spomenute poruke novinarima, Nurića je pozvala nepoznata osoba, što se vidi u videoprilogu.

Nurić je kazao i da je cijeli slučaj prijavio istražnim organima.

Također, neposredno prije pokazivanja prijetećih SMS poruka, rektor je novinarima predočio i poruku koju je dobio putem Vibera.

Nurić tvrdi da je riječ o poruci koju je premijer TK Bego Gutić dobio od generalnog konzula Republike Hrvatske u BiH u Tuzli Ivana Bandića, a vezana je za zapošljavanJe Snježane Marić na UNTZ. Istu poruku Gutić je proslijedio Nuriću.

Kažimo i to da je u dnevni red hitne sjednice Skupštine TK na inicijativu poslanika Stranke demokratske akcije (SDA) uvrštena i tačka koja se odnosi na izmjene postojećeg Zakona o visokom obrazovanju TK.