Lider DNS-a
1

Nenad Nešić pozvao stranke u RS-u na jedinstvo: Od ova tri dana zavisi sudbina Republike Srpske

G. M.
Nenad Nešić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nenad Nešić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Predsjednik DNS-a Nenad Nešić pozvao je sve političke partije u RS-u, i iz vlasti i opozicije, da danas "ostave po strani sujete, međusobne animozitete, sitna nadigravanja i partijske interese".
Također ih je pozvao da "shvate važnost i težinu trenutka u kojem se nalazimo", kao i posljedice koje mogu nastati ukoliko budu "nejedinstveni".

"Danas i na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske moramo biti državnici, a ne sitni partijski trgovci. Možda možemo nadigrati jedni druge, osigurati koji glas više za svoju stranku, ali bojim se da ćemo tim međusobnim igrarijama svi zajedno nadigrati i poraziti Republiku Srpsku!", saopćio je Nešić.

Prema njegovim riječima, "milion i dvije stotine hiljada Srba stradalo je u prošlom vijeku u BiH".

"To je više nego što nas danas živi u Republici Srpskoj i Srbi su posljednji koje bilo ko treba da opominje na poštovanje žrtava. Od načina kako se postavimo ova tri dana zavisit će sudbina srpskog naroda i Republike Srpske", poručio je Nenad Nešić, zaključivši da će "DNS kao i do sada na prvom mjestu imati interes srpskog naroda i RS".

Podsjetimo, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović pozvao je na današnji sastanak predsjednike svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj, povodom odluke visokog predstavnika Valentina Inzka.

Na ovom sastanaku politički predstavnici u Republici Srpskoj trebali bi usaglasiti stavove u vezi s posljednjom odlukom visokog predstavnika o nametanju zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH, saopćeno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Početak sastanka zakazan je za 16 sati u prostorijama Narodne skupštine RS.