Facebook grupa
0

Nemanja Košarac "ako Bog da" srpski biatlonac?

Sarajevo-x.com
Nedavno je portal Sarajevo-x.com objavio fotografije bh. olimpijca Mladena Plakalovića i bh. biatlonca Nemanje Košarca na kojima ova dva mladića poziraju u majicama Radovana Karadžića i Vojislava Šešelja. Izvršni komitet Olimpijskog komiteta BiH suspendovao je Plakalovića i Košarca iz svih takmičenja na 90 dana, no ni to izgleda nije mnogo utjecalo na njih. Na Fecebook grupi Košarac ponosno ističe kako će "Ako Bog da uskoro biti najbolji srpski biatlonac".

Naime, na Facebook grupi podrške Košarcu kao najboljem bosanskohercegovačkom biatloncu, jedan od fanova ovog nesuđenog olimpijca napisao je kako će Košarac uskoro biti najbolji srpski biatlonac svih vremena. Nemanja Košarac, bh. reprezentativac, je na to odgovorio "Ako Bog da!".

Spomenimo i to, da je Košarac na ovoj grupi dobio i nemalu podršku svojih istomišljenika koji smatraju kako nema ništa loše u tome da bh. reprezentativac veliča osobe osumnjičene za ratne zločine.

Da li je Košarac zaista dobio poziv iz Srbije? Saznat će se uskoro, no ostaje žalosna činjenica da se imena mladih i perspektivnih sportista vezuju za imena osoba osumnjičenih za ratne zločine, umjesto da upravo oni budu uzor ostalima, što sugerišu i brojni članovi Facebooka.

Žalosno je i to da Košarac i Plakalović i ne znaju "u čemu je problem" zbog toga što su se fotografisali u majicama s likom Šešelja i Karadžića, kao i činjenica da ih ni suspenzija na 90 dana nije posebno dotakla.