Centralna izborna komisija
0

Nema prijave protiv SNSD-a

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Centralnoj izbornoj komisiji BiH nije podnesena prijava u vezi sa tvrdnjama iz PDP-a, prema kojim "SNSD priprema izbornu krađu prilikom prebrojavanja glasačkih listića, putem specijalnog prstenja".

"CIK posvećuje pažnju svim informacijama o mogućnostima zloupotrebe tokom glasanja na narednim opštim izborima", izjavila je Srni portparol komisije Maksida Pirić.

Pirićeva je istakla da sve prijave podnesene CIK-u moraju biti provjerljive prirode, odnosno da moraju biti dokazive kako bi bile razmatrane.

"CIK daje instrukcije biračkim odborima i posmatračima kako da rade u skladu sa zakonom. Sve žalbe na njihov rad biće razmatrane", kaže  Pirićeva.

PDP je danas saopštio da ima pouzdane podatke da je SNSD u Beogradu poručio specijalno prstenje kojim se poništavaju glasački listići prilikom prebrojavanja glasova kada se zatvore biračka mjesta.  

SNSD je negirao ove tvrdnje, ističući da ova stranka  nema potrebu za izbornom krađom, jer 300.000 ljudi na predizbornim skupovima jasno govori o snazi ove partije.