{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Nema povećanja plaća u pravosuđu RS-a"

S
16.7.2011. u 16:45
0
2
"Nema povećanja plaća u pravosuđu RS-a"
0
"Nema povećanja plaća u pravosuđu RS-a"
Džerard Selman
Ministar pravde Republike Srpske (RS) Džerard Selman izjavio je da resorno ministarstvo nema finansijskih mogućnosti da u toku ove godine vrati plate zaposlenih u pravosuđu na nivo prije njihovog smanjenja 2010. godine.
On je rekao Srni da će se o određenim mogućnostima njihovog vraćanja razgovarati kroz socijalni dijalog prije izrade budžeta za narednu godinu, ali da i Sindikat pravosuđa mora da razumije da je obezbijeđena redovnost isplate plata.

Selman je dodao da je upoznat o zahtjevima Sindikata pravosuđa, te da je predsjednika Sindikata upoznao o trenutnoj situaciji u budžetu koja se odnosi na Ministarstvo pravde.

"U određenim oblastima sigurno ima drugih i većih primanja i fluktuacija radne snage je nešto što je normalno", rekao je Selman.

Republički odbor sindikata pravosuđa RS pokrenuo je hitnu inicijativu za izmjenu Zakona o platama u ovim institucijama i zatražio njihovo vraćanje na nivo prije smanjenja od 10 posto iz 2010. godine.

Predsjednik ovog sindikata Darko Rokvić rekao je da je resornom ministru upućen dopis da se u rebalansu budžeta, koji je bio predviđen za juli, pokušaju iznaći sredstva za vraćanje plata za 10 odsto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: