{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Nema povećanja plaća u pravosuđu RS-a"

S
16.7.2011. u 16:45
0
2
"Nema povećanja plaća u pravosuđu RS-a"
0
"Nema povećanja plaća u pravosuđu RS-a"
Džerard Selman
Ministar pravde Republike Srpske (RS) Džerard Selman izjavio je da resorno ministarstvo nema finansijskih mogućnosti da u toku ove godine vrati plate zaposlenih u pravosuđu na nivo prije njihovog smanjenja 2010. godine.
On je rekao Srni da će se o određenim mogućnostima njihovog vraćanja razgovarati kroz socijalni dijalog prije izrade budžeta za narednu godinu, ali da i Sindikat pravosuđa mora da razumije da je obezbijeđena redovnost isplate plata.

Selman je dodao da je upoznat o zahtjevima Sindikata pravosuđa, te da je predsjednika Sindikata upoznao o trenutnoj situaciji u budžetu koja se odnosi na Ministarstvo pravde.

"U određenim oblastima sigurno ima drugih i većih primanja i fluktuacija radne snage je nešto što je normalno", rekao je Selman.

Republički odbor sindikata pravosuđa RS pokrenuo je hitnu inicijativu za izmjenu Zakona o platama u ovim institucijama i zatražio njihovo vraćanje na nivo prije smanjenja od 10 posto iz 2010. godine.

Predsjednik ovog sindikata Darko Rokvić rekao je da je resornom ministru upućen dopis da se u rebalansu budžeta, koji je bio predviđen za juli, pokušaju iznaći sredstva za vraćanje plata za 10 odsto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: