Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je jedinstven slucaj u istoriji covjecanstva - cuj UStavni sud ne moze da donese odluku o ustavnosti. Pa, sto ce onda Federaciji ikako ovakav Ustavni sud? Fuj! A onomad su sudije bile na godisnjim odmorima pa nisu mogli da se sastanu, pa se onda sastadose pa ne odlucise. Ma, fuj!!!! Sud k\'o i FBiH - zreli da ukidanje.
USTAVNI SUD SE PRAVI LUD :-) Nikad ovo biti nece pravna drzava ... Ebo i SDA i SDP u ovoj prici, ovdje je bitno da svi gradjani koji se iole razumiju u pravo i koji znaju kakva je praksa Sudova u razvijenim drzavama vide da je Ustavni sud FBiH politicko a ne pravosudno tijelo. Sama po sebi bjanko ostavka je nedemokratski cin koji ogranicava pojedinca u djelovanju i podredjuje ga stranackim interesima a jos kad jedna takva bjanko ostavka blokira sistem a Ustavni sud se pravi lud i razvlaci predmet E ONDA JE TO MNOGO OZBILJNO I MNOGO OPASNO. Jedino rjesenje za buducnost da nam se ovakvi javasluci nebi ponavljali je smjena svih ovih sudija i izbor novih ali nikako da ih bira i predlaze politika vec strogo struka uz konstantan nadzor stranaca.
Ma SDA i ustavni sud zajedno hoce da blokiraju rad Vlade FBiH jer im ne odgovara da se popravlja stanje u drzavi nego suprotno...
i z je vilic zijad
sta je sa ljudskim pravima desnice radivojevica. stiti li njega iko kao sto stitite interese SDA
@@fino je vilic zijad
treba kazniti i smijeniti sve sudije ustavnog suda federacije bih zato što nisu donijeli odluku kako to želi SDP-čuj oni će da prkose velikom vođi
sto da ih potkupljuju pa to je sve odani SDA kadar. oni su u sluzbi SDA tu i postavljeni
Stanje slučaja Desnice Radivojevića pred Ustavnim sudom FBiH nije slučajno ovako kakvo jeste. To je sve dobre izrežirano u političkoj kuhinji pa je stoga neophodno da Tužilaštvo BiH odmah pokrene sveobuhvatnu istragu i da se ustanovi da li je bilo potkupljivanja sudija Ustavnog suda FBiH i ako jeste ko ih je potkupljivao!
i onda kad mi SDA kaze da se bori za neovisno tuzilastvo i sudstvo. evo rade blokade i kod sudija po istom principu kao jucerasnji nedolazak na sjednicu F Valde
poprima oblik mafijaske grupe!
Ovoj Kati Senjak, ne dati platu za ovaj mjesec i za narednih sest mjeseci. Njenim kolegama isto. Cuj sud ne moze donijeti odluku, bilo kakvu, i uopste ne zna javnost sta sva ova saopstenja znace. A moze malo i moedjunar. zajed. popratiti kako je uspjela reforma pravosudja i oni su placeni za ovaj raspad sistema.
jada i suda kako obićan narod da razumije kad ustavni sud ništa ne razumije
eto zašto treba reformisati pravosuđe
u SDP-u očekuju da će predsjednik Budimir već staviti van snage odluku o razrješenju federalnog ministra prostornog uređenja i dopremijera FBiH Desnice Radivojevića.