Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svako jutro objavite da nema novozaraženih u RS i onda poslije naravno kada dobiju rezultate, ide nova vijest. Smarate s ovim.
@tranduil Za dvadesetak dana smejacemo se ovom cirkusu.
Kliksovci, zasto se jucerasnji clanak "Još dva slučaja koronavirusa u Širokom Brijegu, ukupno 152 u BiH" prepravili - bilo je napisano da je zarazena i jedna osoba iz Bihaca ?? Zasto dodatno prepadate narod i sirite paniku ??
Ako Bog da da tako i ostane. Izdrzite narode da ovo sve prodje, svi zelimo vani...
Kliksovci, zasto se jucerasnji clanak "Još dva slučaja koronavirusa u Širokom Brijegu, ukupno 152 u BiH" prepravili - bilo je napisano da je zarazena i jedna osoba iz Bihaca ?? Zasto dodatno prepadate narod i sirite paniku ??
Ovaj put lijepe vijesti. Bice i losih al lijepe ce pobijediti. Nadajmo se da sa svakim novozarezenim virus gubi na snazi. Mi mjerama suzavamo i usporavamo puteve i brzinu infekcije ali kljucna utakmica je izmedju naseg imuniteta i slabljenja virusa. Rano je reci da je u Kini kljucna stvar bila disciplina. Moguce je da je tamo doslo do slabljena virusa.
U cetnitetu se igraju brojeva. Pa nebi sva Evropska vojska izkontrolisala toliki broj zarazenih.
Sebija i Solak imaju odličnu strategiju da spriječe kolaps zdravstvenog sistema, ljude donesu mrtve, oni konstatuju koronu ili dođu u takvom stanju da ne ostaju dugo u bolnicama...
Ljudi necu da vas plasim ,ali broj zarazenih u Bosni je sad sigurno vec preko 10-15 hiljada? Zasto ovo kazem? Pa pogledajte primjer ovog iz privredne komore FBiH - lik 14 dana u izolaciji nema nikakve simptome - stekao imunitet vec - a takvih je na hiljade i hiljade - iducih par sedmica vjerovatno i stjecemo uskoro taj famozni imunitet krda.... Ja mislim da je stopa smrtnosti oko 0.2-0.4% ....
Ima dosta ali ne toliko !
Nestalo im testova.
Gospodo nema novozarazenih jer i dalje ne testirate dovoljno. Da biste znali pravo stanje - morate raditi preko 10000 testova dnevno - toliko i hvala!
Cijela njemacka radi oko 3-3500 testova dnevno, zbog sporosti procedure. Ako oni ne mogu vise, a imaju vise laboratorija i ooremljenije laboratorije, kako to ocekujes od nas, ili bilo koje zemlje u okruzenju.
ZATVORITI GRANICE I AERODROME. Testirati svakog sumnjivog. POZITIVNE - u karantin u bolnice pod liječnički nazor. NEGATIVNE - kući u karantin 21 dan plombirati stan, civilna zaštita kroz prozor konopcem dostavlja potrepštine -izađe iz stana zatvor( bar godinu za početak), nakon 21 dan ponovno testiranje. SVI OSTALI - kućni karantin. ZA 30 DANA MIRNA BOSNA