{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nema novih hospitaliziranih mališana iz vrtića u Sarajevu

26.4.2015. u 08:59
18
19
Nema novih hospitaliziranih mališana iz vrtića u Sarajevu
18
Nema novih hospitaliziranih mališana iz vrtića u Sarajevu
Situacija nakon trovanja mališana iz JU Djeca Sarajeva se polako stabilizuje, a sve je manji broj pacijenata koji dolaze na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu da traže ljekarsku pomoć.
Prema posljednjim podacima koje nam je dala Azra Dedajić, šefica Službe za odnose s javnošću KCUS-a, ukupan broj pregledane djece je 166, a broj onih koji su zadržani na liječenju na Infektivnoj klinici ostao je isti.

"Broj hospitalizirane djece je i dalje 49 što nam govori da se situacija polako smiruje. Takvo je stanje od jučer u 12:30 sati. Djeca su stabilno i niko nema težu kliničku sliku", kazala nam je Dedajić.

Podsjećamo, riječ je o djeci iz vrtića Mašnica, Skenderija, Lastavica i Leptirić u sklopu JU Djeca Sarajeva, koja su u ponedjeljak u vrtićima konzumirala obrok pripremljen od tjestenine, pavlake i jaja. Kod većine djece je potvrđeno trovanje salmonelom.

Nakon prijave Zavoda za javno zdravstvo KS o sumnji na trovanje hranom, izvršen je timski nadzor sanitarnih inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) i predstavnika Zavoda za javno zdravstvo KS, nakon čega je konstatovano da higijensko-sanitarno stanje objekta u momentu kontrole zadovoljava zakonom propisane uslove, da svi uposlenici imaju uredne sanitarne knjižice, te da se u objektima redovno vrže dezinsekcija, dezinsekcija i deratizacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: