{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nema informacija o stopiranim pošiljkama prema Hrvatskoj

S
15.10.2012. u 16:58
0
0
Nema informacija o stopiranim pošiljkama prema Hrvatskoj
0
Nema informacija o stopiranim pošiljkama prema Hrvatskoj
Granična veterinarska inspekcija BiH saopštila je da nema informacije da su stopirane velike pošiljke mliječnih proizvoda i mesa peradi, zaražene salmonelom, koje su iz BiH trebalo da budu plasirane na tržište Hrvatske.
U saopštenju iz Granične veterinarske inspekcije BiH precizirano je da nijedan privredni subjekt i pošiljka nisu vraćeni sa granice BiH i Hrvatske zbog ovih razloga.

U saopštenju Kancelarije za veterinarstvo BiH navodi se da je procedurom izvoza predviđeno da privredni subjekt koji je potencijalni izvoznik dužan obezbijediti potvrde o izvršenim analizama i ispitivanjima koja su predviđena sertifikatom kao jednim od uslova za izvoz iz BiH.

"Takođe, pri uvozu robe životinjskog porijekla u BiH vrši se uzorkovanje proizvoda koji se dalje šalju na analizu, što predstavlja ustaljenu proceduru pri uvozu", pojašnjava se u saopštenju, koje je potpisao direktor ove institucije Ljubomir Kalaba.

Prošle sedmice hrvatski "Novi list" objavio je informaciju da je hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede proglasilo poslovnom tajnom i prećutalo građanima da su na granici sa BiH stopirane tri velike pošiljke mliječnih proizvoda i jedna pošiljka mesa peradi, koje su bile zaražene salmonelom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: