Komentari (95)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U 21. vijeku još nismo sigurni ni od rijeka. Vrijedan narod, ali nedovoljno zreo da bira i oblikuje vlast koja će mu obezbjediti osnovne preduvjete za miran i kvalitetan život.
@albicilla Kompletna anestezija naroda!
al tako im i treba kad vole sdp i komunjare
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Doboj ko venecija posto, samo im one gondole treba podjelit.
eto im sanse da se opare
nači, pere nas !
Prodajem kucu iznad Tuzle dogodine u gradu..
Više od pola ovih slika, tačnije 7, je uslikano na raskrsnici na ulazu na Sjenjak i kod D bloka. Samo u Tuzli se godinama pravi baruština na 10-20 metara od rijeke i mosta. Ovaj Golf 2 je na bukvalno manje od 10 metara od korita Jale. Koliko godina treba idiotima da naprave odvod dužine desetak metara?
Odvod o kom pricas bi gravitacijski odvodio kisnicu u rijeku. Sto znaci da bi sa vise nadmorske visine voda oticala na nizu, u korito rijeke. Eh... sljedeci put kad budes naisao tim putem, pogledaj na kojoj je visini cijev iz koje se kanalizacija odljeva u korito. Zatim uporedi visinsku razliku izmedju lokacije parkiranog golfa i te tacke te razmisli malo o zakonu spojenih posuda i kud voda iz odvoda ide kad voda u koritu predje nivo cijevi koja veze korito i odvod.
@ricardklikson Ono sto ti hoces se moze postici samo tako da se produbi korito. Ili postave pumpe koje ce isusivati taj parking (situiran ispod nivoa ulice ciji odvodi ocito ne mogu da prime ovoliku provalu oblaka, koja je regiji napravila i daleko vece probleme) i pumpati vodu u rijeku. S tim da bi pumpe bile preskupe, no i dalje jeftinije nego intervencija na citavom toku ispod te tacke, koji bi se morao proporcionalno produbiti.
Kako ovoga nije bilo prije da svaka kiša donosi poplave i klizišta
Pitaj Trampa. A mozes i Mehu Testeru koji je posjekao sume od rata naovamo da se napravi Noevih arki da na njih stanu ne samo dvije nego sve skupa zivotinje sto ih ima + dinosaurusi. Suma cuva vodu u zemlji i zemlju u korijenju.
Zasto se ne podizu nasipi protiv poplava?
this is bosnia !
"Za nepunih sat vremena došlo je i do porasta vodostaja rijeke Jale." Sad je 7 cm :D :D :D
Prica se da je Obren napravio odbranu od poplave grada Doboja.Ogradio ga bodljikavom zicom..
18,7% u vodi
I nemojte da bude kao prošli put da nam Evropa uvali GMO sjeme.
DaBogda sve poplavilo svakako para za katastrofe nema , samo SDA neka vlada jos 100 godina kad je narod stoka ...
daj vise idi i ti i SDA u 100 p.materina jeli sda kriva sto pada kisa. haj sikter
@alenko Kriva je što grad poplavi od malo kiše.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
kod nas u SA nije još nie kiše bilo kako treba... nateže se
@CheshireCat...ovo nateze,pojasni malo 😛
@svicarac40 nateže se VRIJEME
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Nije rijeka Bosna, nego rijeka srbija...djece im se srpske nayebem
bas tako nema vise tamo bosne