{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nekad ugledni park Alekse Šantića u Mostaru danas je ruglo

3.9.2012. u 13:39
0
24
Nekad ugledni park Alekse Šantića u Mostaru danas je ruglo
0
Stanovnici Mjesne zajednice Luka I u svoje i u ime svih dobronamjernih građana Mostara apeluju na gradske vlasti da obnove i zaštite uništeni spomen-park Alekse Šantića u glavnoj gradskoj ulici.
"Posječeno je sve što se moglo posjeći. Fontana nije u funkciji već godinama, nema osvjetljenja, park je išaran grafitima, popucala je kaldrma, smeće je na sve strane. Posječene su drvene grede na kojima su biljke puzavice činile sastavni dio parka decenijama. Sada iz betona vire oštri komadi željeza i već je bilo nekoliko slučajeva da se djeca posjeku o željezo", navode građani u pismenoj molbi upućenoj medijima nakon što im od gradske administracije nisu dobili nikakav odgovor.

Potpisnici molbe ističu da se u ovom parku u večernjim satima okupljaju narkomani, a preko dana prosjaci, te da neodgovorni sugrađani svakodnevno dovode svoje pse koji u parku vrše nuždu.

"Ovom mjestu apsolutno je potrebna policijska zaštita ili neki drugi vid stabilnog i kontinuiranog osiguranja", poručuju oni i pozivaju nadležne da napokon reaguju i izvrše potpunu obnovu parka, klupa, fontane, drvenih greda, kaldrme, osvjetljenja, ali i cjelokupnu hortikulturu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: