Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja sam rodzen 12 01 1977 i bio sam pripadnik armije bih sa 15 godina za gospodzu koja je rekla da joj nije poznato da su bili angazovani maloljetni djecaci i opet bi a nisam bio jedini
Živko Jošilo, uznemirim ti majku i tebi i svima koji ovdje pisete gluposti.Većina ovih zajedljivih komentara je od odnih koji su u ratu imaloi 16-17 godina pa nisu imali jaja da uzmu pušku, sada nama koji smo imali zavide i ovdje liječe frustracije.
NABIJEM NA TUKI SVE OVE ŠTO KONTAJU DA SMO SE MI MALOLJETNI BORCI IGRALI RATA !!
Primanje nepunoljetnih lica u vojnu sluzbu je tesko krivicno djelo. Komanda ArBiH je jos u ljeto 92-e izdala naredbu kojom je skrenula paznju na te krivicne radnje i najstroze ih zabranila. Svi komandanti jedinica u kojima su bila ova maloljetna lica trebaju krivicno odgovarati,kao i roditelji/staratelji ovih lica. Za ovako teske zlocine protiv zenevske konvencije i ratnoga prava,nema pravne zastare. Znaci prvo sve komandante i roditelje pred sud,pa onda dalje pricati.
Činjenica je da u proteklom ratu zaista je bilo boraca koji su bili maloljetni .ali nikako u tom broju koji želi prikazati dotična koja daje ovakve izjave.naravno treba priznati prava tim momcima ali na način da dokažu orginalnim dokumentom svoju pripadnost armiji i da su bili pripadnici nekih jedinica armije R.BIH DA NA TAJ NAČIN ODSTRANE ONE KOJI SU TE DOKUMENTE DOBILI LAŽNO.
Kao maloljetni borac, zahvaljujem se na ovim cinicnim komentarima i pitam gdje to mi trazimo neku guzovacu? Nosili smo puske jer smo nam je dusman bio na pragu. Znamo sta su Zenevske konvencije i UN-ove rezolucije donijeli Srebrenici. Mozda smo se trebali braniti,tim konvencijama i rezolucijama? Pogledajte,ko danas radi u drzavnim organima i ustanovama
vodonoše - pa glupani rat nije koševina da imaju vodonoše svašta se i piše majko draga, a drugo fino kaže dobrovoljci znači niko te nije gonio i stvarno neznam šta ustvari hoćeš.
Dodjite da vam cika ceto da bomb ovaj bombonu
Bio nekada jedan, Boško Buha, neustrašivi partizan, koji je uništavao neprijateljske bunkere...
-Jos nije ..prokljucalo....U Bosni kljuca na 120°C.....! -Rajo dokle cete duratiiiiiiiiiiiiiiiii.
E ovo je tek vrhunska ubleha...Cuj djeca borci...Pa ima li sta gore od laganja samom sebi....kupite ogledalo pa se pogledajte...Covjek ne zna da li da vam se vise smije ili da place od gluposto kojom je okruzen...fuj
Meni je stvarno zao svih tih ljudi i svaka cast svima njima koji su se borili ali: 1. NIje mi poznato da je Armija BiH angazovala djecu ispod 18 godina, da bi se onda mogle aplicirati konvencije UN o zastiti djece. U tom slucaju bi se radilo o kriminalnoj vojnoj formaciji. 2. Nismo vise u komunizmu i ne pravi vise Drzava fabrike pa da onda moze zaposljavati koga hoce i davati prednost kome hoce. To se jos moze eventualno u drzavnoj administraciji, ali se tamo sigurno ne mogu zaposliti svi bivsi borci Armije BiH. 3. Kad cete shvatiti da se za jedno radno mjesto trazi diploma, strucnost i radno iskustvo, a ne pripadnost vojsci. Po meni, pomoc treba da dobivaju samo oni kome je to stvarno potrebno, tj oni koji nisu u stanju samostalno osigurati svoju egzistenciju. I niji mi jasno, zbog cega neko ko je prekinuo skolu vise ne moze da je nastavi. Jel ima vaznijih stvari?
Pročitah tekst i upravo nađoh fakte,vodonoše ili nisu imali šta jesti ni pušiti kod kuće a u vojsci su to dobijali.To je istina.Treba im dati posao ali ne da uživaju kao i ovi što demonstriraju.I jedni i drugi treba da rade kao i ostali pošten narod.
Samo vi tako pa kad vas karadzic bude zvao za svjedoke hahaa