{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Neka se letećim balonom provoza i troje djece iz BiH

S
11.7.2011. u 16:15
0
3
Neka se letećim balonom provoza i troje djece iz BiH
0
Neka se letećim balonom provoza i troje djece iz BiH
Troje srednjoškolaca iz Sarajeva, Zenice i Travnika imaju priliku predstavljati svoju državu na Međunarodnom susretu letećih balona koji se održava u Chambleyu u Francuskoj, od 22. do 31. jula 2011. godine.
Riječ je o najvećem okupljanju balona na topli zrak, sa najvećim brojem različitih nacija, a održava se svake druge godine. Cilj je okupiti hiljadu balona iz 67 zemalja. To je atipična i originalna kreacija, turistički i sportski događaj, aeromiting i kulturno otkriće u isto vrijeme.

Asocijacija "Srce za djecu koja boluju od raka iz Luksemburga" uputila je poziv da na ovogodišnjem susretu balona učestvuje troje djece izliječene od malignih oboljenja iz Bosne i Hercegovine, kako bi im pomogli da nakon dugotrajnog i mukotrpnog procesa liječenja dožive nezaboravan događaj i bar na trenutak zaborave teške trenutke, sate, dane ili mjesece provedene u bolnici.

Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" obezbijedilo je džeparac za ove hrabre tinejdžere. Djeca bi putovala na relaciji Sarajevo – Beč – Luksemburg.

Cijena karte za jedno dijete u aviokompanijama iznosi 1.300 KM te stoga pozivaju sve dobre ljude, humaniste, društveno odgovorne kompanije, vladin i nevladin sektor da daju svoj doprinos u realizaciji ovog projekta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: