|

"Neka ovaj Božić ukloni svaku mržnju te nas ispuni radosno vjerom i ljubavlju"

"Neka ovaj Božić ukloni svaku mržnju te nas ispuni radosno vjerom i ljubavlju"
109
F
FENA
22.12.2012. u 13:22
0
komentara
109

dijeljenja
"Neka ovaj Božić ukloni svaku mržnju te nas ispuni radosno vjerom i ljubavlju" Kardinal Puljić (Foto: Arhiv)
Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uputio je Poruku za nastupajuće Božićne praznike.
"Radujemo se otajstvu Božića. Želimo doživjeti očitovanu Božju ljubav u djetetu Isusu. U vjeri ga slavimo, a slaveći želimo učvrstiti svoju vjeru u ovom vremenu. S vjerom prilazimo tom božićnom djetetu jer u njemu prepoznajemo Boga koji se utjelovio i rodio da bi nam svoju ljubav darovao. U tom djetetu ljubav Božja je postala vidljiva. Zato se tom otajstvu radujemo.

Više puta i na više načina Bog nekoć govoraše ocima u prorocima; konačno, u ove dane, progovori nam u Sinu“ (Heb 1,1-2). I Riječ je tijelom postala i prebivala među nama. Po krštenju smo postali dionici tog utjelovljenja, tog otkupljenja, te očitovane i darovane ljubavi Božje. Zato, u ovoj Godini vjere želimo se prepoznati u svom identitetu kao djeca Božja. Slaveći rođenje Isusa Krista, tražimo sebe u ovom vremenu koje proživljavamo", naveo je kardinal Puljić.

"Isus Krist došao je kroz nazaretsku porodicu. Rodivši se kao dijete, Bog nam je postao još bliži želeći čovjeka sebi približiti, ali i nas zbližiti međusobno. Nakon nedavno završene Biskupske Sinode u Rimu na temu nove evangelizacije i pitanje prenošenja vjere, želimo vratiti dostojanstvo porodice. Ona je prva škola vjere. Isusovo rođenje po nazaretskoj porodici pokazuje kako je Trojedini Bog – koji je ljubav - očitovao svoju ljubav kroz porodicu.

Neka ovaj Božić obnovi radosno porodično zajedništvo! Neka ovaj Božić obnovi zajedništvo mira i sloge te dostojanstvo svakog čovjeka kao djeteta Božjega! Neka ovaj Božić ukloni svaku mržnju te nas ispuni radosno vjerom i ljubavlju. To neka nam bude svjetlo i snaga u ovom vremenu kako bi ovo bolesno ozračje u društvu ozdravljali kroz svjedočenje vjere. Ta vjera neka bude ukorijenjena kroz susret s Isusom u osobnom obiteljskom i našem životu zajedništva.

Dok vam čestitam Božić, želim tu Božju radost vjere u srcima i porodicama. Isusovo svjetlo neka vas obasjava u hodu vjere te hrabro svjedočite svoj identitet i u životu i u radu. Neka vas Božić ispuni radosnom nadom da puni pouzdanja ne posustanete u nošenju svagdanjeg krsta. Očitovana ljubav neka ispuni vaša srca kako bi radost dijelili i umnažali, a boli tješili i nosili jedni s drugima", navodi se između ostalog u čestitci kardinala Vinka Puljića.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.