Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Navedite 2 stvari koje nisu propale, a gdje je osnivač ili aktivni član bio Nedžad Latić... Ljiljan, Bošnjačka RTV, milion časopisa i nekakvih organizacija gdje je evo posljednji u nizu i ovaj "Panbošnjak". Ako hoćete da nešto uništite, povjerite to Latiću :)
Komentar FB stranice Historija Bosne i Bošnjaka "Da smo mi Bošnjaci sami sebi najveći neprijatelj dokazuje se iz dana u dan. Ne ulazeći u razloge ovog postupka Nedžada Latića jasno je da mi nismo sposobni da ispravimo kičmu, da ne možemo da se otrgnemo kompleksima niže vrijednosti i inferiornosti u odnosu na narode u okruženju, jednom riječju mi smo "balije" u punom smislu te riječi. Bošnjaku je karakterna osobina pohotnost za vlašću i vladanjem, za osobnom promocijom i ličnom satisfakcijom. Nikada nismo niti ćemo izgraditi osjećaj za kolektivno, nacionalno, narodno, nikada nećemo biti narod u punom smislu te riječi. Bit ćemo Bošnjaci na pola puta, hibrid iz labosa "pola etnos/pola vjerska skupina". Svi naši bošnjački nacionalni projekti su propali ili su na putu da propadnu od Bošnjačke TV, od Bošnjačkog (Dnevnog) Avaza, od BANU-a, od časopisa "Kulin", od časopisa "PanBošnjak", od časopisa "Ljiljan", od Svjetskog Bošnjačkog Kongresa, od Matice Bošnjačke...
... od Bošnjačke nacionalne biblioteke, bošnjačkih nacionalnih partija NBS (Nedžad Latić) i BDZ (Emir Elfić), od islamske zajednice u Sandžaku, od Bošnjačkog instituta, od muzeja genocida nad Bošnjacima i koji sve ne projekti u kojima stoji prefiks "bošnjački". Neprijateljstvo i nepovjerenje među bošnjačkom elitom prelazi svaku granicu i jedina poruka koju im možemo poslati je da prestanu da budu "balije" a da postanu Bošnjaci i da se riješe iluzija da će se obogatit na nošenju nacionalnog bajraka. Uložite sebe u Bošnjaštvo a ne da Bošnjaštvo ulaže u vaše bankovne račune".
SFRJ Četnikušo,razguli preko Drine u 3 p.m.!
Pa njegovo mijesto i nije bilo tamo,eno mu sad Fahre pa nek blebeće na Cerića,Zukorlića.............!
Hahah. Smijem se gospon Latiću koji uprska sve što pokuša da napravi. Izgleda da je i ovaj puta uzeo rječnik i prevodio sebi termine koje mu je Enver Kazaz u emisji "face to face" uputio, pa je shvatio veličinu u pamet njegovih riječi. Svjetski Bošnjački Kongres je bila velika glupost i način prikupljanja simboličkog kapitala i vod u arhaične vode Bošnjaka. Kada su još rekli da bi SBK trebalo biti kao NVO u uredima UN-a oplakao sam od smijeha. Latiću ostavi se intelektualnih djelatnosti, ostavite to intelektualcima, a ne pseoudointelektualcima ili bolje rečene TELEktualcima, kao što ste Vi.
Enver Kazaz, onaj zapjenjeni titofašista i referent za moral što su ga njegove kolege vojnici ArBiH namarali usred bitaka na Žuči?
*prodajem svoj identitet za normalnu platu i normalnu drzavu*
Otkud tebi papak identitet pa da ga prodaješ?
pravi pravcati mudjos
A šta ti znači to 'mudjos', jebač tvoje radodajne mame ili šta?
E,mozete mislit,o kakvom se pokretu radi,kad je i doticni digao ruke od njega.
Bošnjak sam, al' onaj ponosni, nezatucani i neklasični, agresivan kada trebam to biti, dobroćudan prema dobrima, taktičan kada treba, iskren isto tako. Znam ko sam, ko su moji preci i šta je moja domovina. Ne mrzim, jer mržnja je produkt straha, a ja sam Bošnjak i takav ne zna šta je strah. I krv svoju dat' ću za narod moj i za domovinu moju. I ne samo za narod moj, već i za one dobre koji ne pripadaju mom etnosu. Ja sam Bošnjak oduvijek i prije nego li nam dadoše to upisati i zamijeniti apsurdan naziv nacije sa veliko "M". Bošnjaka ima svih vjera, a najviše islamske. Ja sam Bošnjak, to znaju moji prijatelji Hrvati i pokoji Srbin, a i mnogi stranci i poslovni partneri širom svijeta. Ne diraj me i kunem se neću te taći, ne vrijeđaj mi domovinu i moj narod i kunem se ja neću tvoj. Ja sam Bošnjak, ponosnni Evropljanin. Lijepi pozdrav!
Bošnjaci su nešto drugo :) Popis stanovništva na Facebook-u: www.popstan.net :) I izjasni se ko si i šta si! :)
Ovo je kongres fašista !!! Ovi nastoje opet da zavade narode !!!
opet Bosnje ne znaju bil' piskili il' bi bili Bosanci ?!
il bi skutorima mame drmali :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
aferim!
Smrt svim fašistama, sloboda narodu !!! Živjela komunistička partija !!!
Smrt fašizmu a pogotovo komunizmu, mamu li ti ***o svi redom.
Naša posla, ali nema veze, idemo dalje sa Nedžadom ili bez njega.