|

Nedžad Kamenica, prvi SHL ambasador aktivizma: Trebam biti primjer i uzor svim mladim ljudima

Nedžad Kamenica, prvi SHL ambasador aktivizma: Trebam biti primjer i uzor svim mladim ljudima
262
Piše: E. A.
11.12.2015. u 22:10
6
komentara
262

dijeljenja
Nedžad Kamenica, prvi SHL ambasador aktivizma: Trebam biti primjer i uzor svim mladim ljudima
Goraždanin Nedžad Kamenica, student druge godine Fakulteta političkih nauka u Sarajevu na odsjeku Međunarodni odnosi, izabran je za prvog SHL ambasadora aktivizma na SHLeventu "100 mladih 100 ideja" u Sarajevu.
Izbor ambasadora je jedan od značajnih segmenata SHLeventa, a Nedžad je među šest kandidata ponio titulu najboljeg što znači da će u narednoj godini sa svojim kolegama raditi na projektima koji imaju za cilj poboljšati angažman mladih u Bosni i Hercegovini.

Mladom Goraždaninu nikada nije manjkalo ideja ni želje za aktivizmom i zajedničkim radom. Godinama je aktivno radio u Asocijaciji srednjoškolaca BIH, te je osnovao Lokalni tim Gorade. Postao je i član Upravnog odbora ASuBiH-a gdje je bio angažiran sve do završetka srednjoškolskog obrazovanja rješavajući probleme srednjoškolaca u cijeloj BIH. Nedžad je kroz srednju školu bio aktivan i u Vijeću učenika te kao predsjednik tog Vijeća. Uz to je i član Odbora Omladinske banke Goražde u sklopu programa Fondacije Mozaik. Titula ambsadora za njega je nagrada za dosadašnji angažman.

"SHL ambasador aktivizma predstavlja prestižnu titulu za jednog aktivistu jer je to jedan vid nagrade za dosadašnji rad kao i nova prilika za direktan rad sa SHL Fondacijom u narednoj godini. Također predstavlja "role model" aktiviste i ta osoba treba da bude uzor i primjer svim mladim ljudima. I meni je ove godine po prvi put ikad dodijeljena ova nagrada kao najboljem i ovo je nagrada za moj trud i rad sve ove godine. SHL Fondacija mi je pružila priliku da pišem u publikaciji 'Mladi u BiH danas' gdje sam radio istraživanje na temu Mobilnost mladih u Goraždu", ističe Nedžad Kamenica.

Tokom konferencije mladi aktivisti su definirali ključne probleme poput nedovoljnog broja programa za biznis ideje mladih, loše mobilnosti, niske svijesti o neformalnoj edukaciji, odsustva omladinskog aktivizma i niskog stepena učešća u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou.

SHL će u saradnji sa mladima u 2016.godini realizirati najbolje od predstavljenih ideja kako bi pomogli mladima da zajedno dođu do kvalitetnih rješenja.
SHLevent se održava u organizaciji Fondacije Schüler Helfen Leben.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...