BiH
317

Nedim Krivdić iz Pariza: Prvo smo mislili da su petarde, a onda je na stadionu nastao stampedo

Klix.ba
Za vrijeme čekanja na evakuaciju
Za vrijeme čekanja na evakuaciju
Bosanac Nedim Krivdić bio je na stadion Stade de France u Parizu kada su se začule snažne detonacije i uslijedila panika među gledaocima.

"Bio sam na utakmici Francuska - Njemačka. Na početku smo svi na stadionu čuli da je nešto puklo i mislili smo da su petarde, pa se isprva niko nije obazirao. Međutim, oko 70. minute došla mi je obavijest na telefon o napadima u Parizu. Pročitao sam i bio iznenađen", ispričao je za Klix.ba Krivdić, koji se nalazi na odmoru u Parizu.

Publika na terenu Stade de Francea
Publika na terenu Stade de Francea

"Nakon završetka utakmice krenuli smo izlaziti iz stadiona. Nedugo zatim nastao je stampedo. Ljudi su trčali, djeca su plakala i svi su bježali nazad na stadion. Bilo smo na travi od 23 sata do ponoći, a zatim smo uz pratnju policije napustili stadion", kazao je.

Nedim na početku utakmice u Parizu
Nedim na početku utakmice u Parizu

Po izlasku sa stadiona dočekale su ih ulice bile pune policije i vojnika.

"Saobraćaj je bio zaustavljen, hodali smo jedan iza drugoga i u pratnji policije uputili smo se do obližnjeg metroa. Tu smo se ukrcali i nastavili put prema svojim stanovima", izjavio je Krivdić priznavši da noćas nije mogao spavati jer je stalno razmišljao o svemu što se desilo i da nije bilo svejedno ovako nešto doživjeti.