|

Nedeljko Đukić se izjasnio da nije kriv za ratni zločin protiv civila

Nedeljko Đukić se izjasnio da nije kriv za ratni zločin protiv civila
0
F
FENA
19.11.2014. u 14:29
0
komentara
0

dijeljenja
Nedeljko Đukić se izjasnio da nije kriv za ratni zločin protiv civila Foto: Arhiv/Klix.ba
Na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred Odjelom I za ratne zločine Suda BiH optuženi Nedeljko Đukić izjasnio se da nije kriv, saopćio je Suda BiH.
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 1. oktobra optužnicu koja optuženog Nedeljka Đukića tereti za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

U optužnici se navodi da je za vrijeme ratnog stanja i oružanog sukoba u Bosni i Hercegovni između Vojske Republike Srpske, s jedne strane i Armije RBiH i Hrvatskog vijeća obrane, s druge strane, u periodu od juna 1992. godine pa do kraja 1992. godine Nedeljko Đukić, kao rezervni policajac Stanice javne bezbjednosti Kotor Varoš, a od septembra 1992. godine u svojstvu stražara u zatvoru u Kotor Varoši, zajedno sa drugim pripadnicima srpske vojske i policije, učestvovao u ubistvu, nanošenju tjelesne i duševne boli i nečovječnom postupanju prema civilima hrvatske i bošnjačke nacionalnosti koji su bili nezakonito zatvoreni u zatvoru koji se nalazio iza zgrade Osnovnog suda u Kotor Varoši u kojem su se nalazile i prostorije Teritorijalne odbrane Kotor Varoš.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.