{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ibračević, Smajlović i Čović izjasnili se da nisu krivi za ratni zločin

F
20.10.2014. u 15:45
5
3
Ibračević, Smajlović i Čović izjasnili se da nisu krivi za ratni zločin
5
Ibračević, Smajlović i Čović izjasnili se da nisu krivi za ratni zločin
Na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred Odjelom I za ratne zločine Suda BiH optuženi Ekrem Ibračević, Faruk Smajlović i Sejdalija Čović izjasnili su se da nisu krivi.
Sud Bosne i Hercegovine je 11. jula potvrdio optužnicu kojom se optuženi Ekrem Ibračević, Faruk Smajlović i Sejdalija Čović terete da su počinili krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, saopćeno je iz Suda BiH.

U optužnici se, između ostalog, navodi da su od početka juna 1992. godine do kraja augusta 1992. godine, Ekrem Ibračević, u svojstvu načelnika Vojne bezbjednosti opštinskog Štaba TO Srebrenik, Faruk Smajlović, u svojstvu komandira voda Vojne policije Opštinskog štaba TO Srebrenik i Sejdalija Čović, u svojstvu pripadnika Vojne policije Opštinskog štaba TO Srebrenik, vršili protivzakonita zatvaranja, nečovječna postupanja, mučenja, nanošenja velikih patnji ili povreda tjelesnog integriteta ili zdravlja nad civilima srpske nacionalnosti na području sela Tinja, Potpeć, Jasenica i drugih sela na teritoriji općine Srebrenik, te sela Brezje i drugih sela na području općine Lopare.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: