Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Hrvatskoj se pazi na svaku palmu pri izgradnji i planiranju trase autoputa. Ovo kod nas je sasvim drugacije, da ne kazem smijesno. Postavljaju trasu tako da unisti sve najljepse. Zamolicu sve kojima je svejedno da odu u Blagaj i da se uvjere o ljepoti o kojoj pricam. U potpunosti podrzavam nevladine organizacije i protivim se izgradnji autoputa kroz Blagaj !!!! Stvarno me interesuje ko je projektovao trasu autoputa 5C. Zna li neko??
Pa ne ide preko samih spomenika ni u Blagaju. Najbolje da ga preselimo na Banja Luka - Kupres. Šteta je da prolazi kraj Sarajeva ipak je tu Baščaršija, Bjelašnica, Jahorina i Vrelo Bosne. Licemjeri!
U BiH uopšte ne postoji prostorno uređenje niti građevinski planovi koji uzimaju u obzir okolinu (prirodu, arhitekturu, istorijsko naslijeđe), tako da svako može da gradi šta hoće i gdje god hoće. Pogledajmo samo Sarajevo, kako očajno izgleda sa građenjem poslije rata. Nove kuće i poslovni prostori se grade na sve strane, bez ikakvog plana ili zonskog uređenja. Pogledajmo također činjenicu da naši političari žele da grade hidroelektrane na svakoj rijeci i riječici u BiH, čak i u zaštićenim prostorima. To bi dovelo (ili će dovesti) jednostavno do ekološke katastrofe. To što će koridor Vc navodno ići kroz Blagaj je također jedna velika glupost. Obično autoput prolazi samo kroz veća mjesta, a pored manjih. Čak i što se tiče većih gradova, pokušava se izbjeći da autoput ide kroz grad, da se ne bi pogoršao kvalitet vazduha, kao prvo. Ne bi bilo iznenađujuće kad bi autoput prolazio preko polja punih stećaka, kroz fojnički samostan, kroz Sutjesku, itd. Ali neće biti autoputa ni za 20 godina.
ako imamo na pretek ljepota, a nemamo autocesta onda daj jednom tu yebenu autocestu!
treba BiH koridor 5C al pod uslovom da se ne unistavaju bar ono lijepo u bosni a cega bosna ima na pretek, njene prirodne ljepote ( u ovo ne ubrajam pos..rane potrete politicara i njihove odluke... ) pozzz
yebo vas VC, necete ga nikad ni napraviti INDIJANCI !!! erceg ne lupetaj, cuj \"duhovni izvor civilizacijski\" AHAHAHAAHA
Imate podrsku ! Ne dozvolite da se duhovni izvor civilizacijski zatre jednom materijalnom zakrpom zvani autoput
APSOLUTNO VAS PODRZAVAM ! NEMA to bi bilo kao da zabadas noz u cistu dusu !
Treba Bosni i Hercegovini prosperitet i auto put jer kasni za svim ostalim drzavama po cijeloj Europi! Blagaj ima pravo sto se buni i moguc je SPORAZUM o zaobilasku al NE DALEKOM od ovog VAZNOG historijskog prelijepog mjesta! Svemu se moze nac solucija dijalogom. Podrska i prijektu Koridor 5-C a im Blagajskim nevladnim organizacijama! BiH4EVER!
jedite g,o,v,n,a. dok Vc dodje do blagaja nece biti ni vas ni vasih unuka.