BiH
426

Nebojša Radmanović: Na naš skup dolazi 30.000 ljudi, ekstremisti nisu iz Srbije već iz Sarajeva

Piše: Er. M. - I. P.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Potpredsjednik SNSD-a i bivši član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović komentarišući izjavu predsjednika SDS-a Mladena Bosića o dolasku ekstremista iz Srbije na proteste u RS-u konstatovao je kako cijeli svijet zna da ekstremisti dolaze sa Bliskog istoka i iz Sarajeva, a ne iz Srbije.

On je kazao kako je Ahmet Davutoglu u svom govoru u Banjoj Luci uvrijedio sve u Republici Srpskoj. Za turskog premijera kazao je kako je bezobrazno, nedržavnički i nediplomatski ušao i nije pozdravio domaćine i RS, ali "jeste svog dragog prijatelja Mladena Ivanića"....

"Tek kada je SNSD reagovao na takvo ponašanje i neoosmanske izjave Ahmeta Davutoglua onda su se i pojedinci oglasili", dodao je Radmanović.

On je dodao da se niko iz međunarodne zajednice nije oglasio u vezi s govorom turskog premijera te da član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić očito nije smatrao da se zbog njegovih izjava treba sazvati sjednica Predsjedništva BiH.

"I ranije smo mi imali problema sa Davutogluom i jasno smo reagovali bez sjednice Predsjedništva BiH. Ako tome dodate najave ko ovdje dolazi i šta se priprema onda vidite gdje su organizatori mitinga", kazao je Radmanović.

Radmanović se nadovezao na izjavu predsjednika SDS-a Mladena Bosića koji je rekao da ima informaciju da će na Dodikov kontramiting doći ekstremisti iz Srbije.

"U čitavom svijetu zna se odakle dolaze ekstremisti samo Bosić to ne zna. Evropa i cijeli svijet znaju da ekstremisti nisu u Srbiji", rekao je Radmanović dodajući kako ekstremisti nisu u Srbiji nego u Sarajevu.

On je kazao kako svi znaju da u Federaciji BiH žive ekstremisti dodajući ipak kako SNSD nema nikakvih potvrda o navodnom dolasku "ekstremista" iz FBiH na proteste u Banja Luku. Pozvao se na tvrdnje jednog od beogradskih medija da ovakva vrsta plana postoji, ali nije ponudio nikakve konkrektne dokaze kojim bi potvrdio pisanje beogradskog medija.

"Ako je to istina onda su se udružili s đavolima protiv RS-a. Sve ćemo učiniti da spriječimo rušenje Banja Luke i Republike Srpske", poručio je Radmanović dodajući kako će na skup SNSD-a doći 30.000 ljudi.

"Na miting 'Srcem za Srpsku' dolaze građani Republike Srpske, od Trebinja od Bosanskog Novog, a najviše iz Banja Luke. Mislimo da će biti najmanje 30.000 ljudi, a to se može pomjerati i na gore i na dole, ali to je naša procjena", rekao je Radmanović.

Kada je riječ o tvrdnji PDP-a kako članovi SNSD-a prijete javnim uposlenicima otkazom ukoliko ne daju podršku subotnjem mitingu, Radmanović je kazao kako to nije bilo moguće niti za vrijeme Saveza komunista.

"Niko ne može dobiti otkaz za to što jeste ili nije došao na miting. Prirodno je da će članovi SNSD-a doći bez ikakvog tjeranja, kao što je prirodno da mi kao vlast obezbjedimo da se sve nesmetano održi. To podrazumiejva da će policija spriječiti svakoga ko pokuša silom nešto uraditi u Banja Luci", zaključio je Radmanović