|

Navijač Mirza Karač tvrdi da su ga policajci brutalno pretukli

Navijač Mirza Karač tvrdi da su ga policajci brutalno pretukli
0
Piše: D. Brkić
20.11.2012. u 13:42
0
komentara
0

dijeljenja
1/4 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
2/4 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
3/4 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
4/4 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Tri dana nakon utakmice Prve lige Federacije BiH između banovićke Budućnosti i tuzlanske Slobode, član navijačke grupe Fukare Mirza Karač ustvrdio je kako su ga službenici Policijske uprave Živinice u subotu brutalno pretukli. Karač tvrdi kako je dobijao udarce u potiljak i da je sretan što se iz cijele priče izvukao bez težih posljedica.
"Imali smo dojavu da će nas napasti nepoznate osobe u Živinicama. Zbog toga smo tražili policijsku pratnju, a dobili smo batine. Ja sam najgore prošao. Oborili su me na zemlju, stavili mi lisice i počeli me tući”, govori Karač kojem su u UKC Tuzla konstatovane teške tjelesne povrede.

Karač je sproveden u PU Živinice, a zahvaljujući advokatu Mirnesu Ajanoviću pušten je na slobodu. Karač, ali i ostali navijači Slobode, tvrde kako su im policajci psovali majku tuzlansku, da su im govorili kako su u Živinicama...

U MUP-u Tuzlanskog kantona nisu željeli komentarisati njegove navode. Rečeno nam je da nemaju šta komentarisati dok Služba za profesionalne standarde na obavi svoj dio posla.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.