|

MUP TK: Navijač Mirza Karač je napao policijske službenike

MUP TK: Navijač Mirza Karač je napao policijske službenike
0
Klix.ba
21.11.2012. u 12:08
7
komentara
0

dijeljenja
MUP TK: Navijač Mirza Karač je napao policijske službenike Mirza Karač i Mirnes Ajanović (Foto: Klix.ba)
Nakon što je pripadnik navijačke grupe Fukare Mirza Karač, zajedno sa svojim advokatom Mirnesom Ajanovićem govorio o nemilim scenama nakon povratka sa utakmice iz Banovića, oglasio se i MUP Tuzlanskog kantona. Podsjetimo, Karač je službenike PU Živinice optužio za brutalno premlaćivanje, a rekao je i kako su mu policajci psovali tuzlansku majku.
Međutim, u MUP-u TK imaju svoje viđenje nemilih scena, a Jedinica za profesionalne standarde još uvijek provodi istragu o cijelom slučaju. U MUP-u TK navode kako su se u Živinicama, nakon povratka sa utakmice iz Banovića, zaustavila četiri automobila sa navijačima iz Tuzle. Navodno su navijači iz Tuzle krenuli u obračun sa osobama koje su u tom trenutku bile u obližnjem parku.

"Brzom intervencijom policije spriječeno je narušavanje javnog reda i mira. Svi navijači, izuzev Mirze Karača, su vraćeni u automobile. On se suprotstavio službenicima policije i udario dva službenika Policijske stanice Živinice. Nakon toga je uhapšen i priveden u službene prostorije. U pratnji policije on je odveden u Dom zdravlja, gdje je obavljen ljekarski pregled", navode u MUP-u Tuzlanskog kantona.

Izvještaj o ovom nemilom događaju je proslijeđen Kantonalnom tužilaštvu Tuzla, a Jedinica za profesionalne standarde MUP-a TK će izvršiti detaljne provjere s ciljem utvrđivanja pravilnosti i zakonitosti intervencije službenika policije.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...