{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naučite jahati u "Zemlji prijateljstva i mira"

10.12.2012. u 15:05
0
9
Naučite jahati u "Zemlji prijateljstva i mira"
0
Naučite jahati u "Zemlji prijateljstva i mira"
Svi koji žele naučiti jahati mogu to učiniti u Fonadciji "Zemlja prijateljstva i mira" koja se nalazi u Rakovici.
Fondacija, koju je 2011. godine osnovao Jean-Claude Carreau čiji je sin Gilles kao pripadnik francuskog bataljona u sastavu mirovnih snaga UN-a izgubio život 1995. predvodeći konvoj humanitarne pomoći građanima Sarajeva, obnovila je krov hale za treniranje koji je srušen u februaru pod velikom količinom snijega.

Fondacija pruža časove jahanja za djecu i odrasle, a moguć je i odlazak na izlet u Uzgajalište jelena lopatara koje je udaljeno 20 minuta od jahačkog centra.

Osim časova jahanja, Fondacija organizuje edukativne seminare koje vode renomirani predavači iz Francuske, Velike Britanije i Srbije.

Škole jahanja i zimski kampovi se redovno održavaju. Tokom ljeta u školi jahanja djeca imaju mogućnost da pokažu usvojeno znanje i polože odgovarajući nivo pod vodstvom instruktorice Ramije Mujić, koja je svoju obuku uspješno prošla u Francuskoj gdje se i takmičila te stekla licencu nivoa 7, što je međunarodno priznata diploma instruktora jahanja.

"Cilj ove Fondacije je kontinuirani rad tokom čitave godine, jer i sami znamo da jahanje nije sezonski sport kao što mnogi misle", kazala je Ena Fejzović, dugogodišnja članica Fondacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: