Komentari (267)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Otkaz i zatvor
@zivotinja387 U inostranstvu djeca sa autizmom idu u posebne skole i dobijaju posebnu njegu. Zasto kod nas uvijek nekakve gluposti pokusavaju, zasto su stavili autisticno dijete sa normalnom djecom u skoli? I osim toga nije nastavnik duzan da prima pljuvanje.
Izvinite ali jesam li ja jedini ovdje lud? Da li je moguce da se u novinama ovo smije uopste objaviti imenom prezimenom i likom djecaka? Pa sta vi mislite kakve posljedice ovo ce tek imati na dijete u buducnosti? Takodjer isto se odnosi i na javno objavljivanje samoubistava...ja shvatam da se nasi politicari se svadjaju oko akciza itd ali ovdje zdrav razum treba sabrati i ovakve javne objave imena zabraniti, ne odnosi se na objavljivanje clanka..
"Profesoru" treba dati odma otkaz i strpat u zatvor, pa neka se tamo ispljuje i viće koliko hoce u svojih 9 kvadrata
U inostranstvu djeca sa autizmom idu u posebne skole i dobijaju posebnu njegu. Zasto kod nas uvijek nekakve gluposti pokusavaju, zasto su stavili autisticno dijete sa normalnom djecom u skoli? I osim toga nije nastavnik duzan da prima pljuvanje.
@SELAMsaDRINE Meni dodze da ti platim troskove puta. Zaista ne znam kako niko ne ohladi ovakve poput ovog “profesora” ma licu mjesta. Ne volim nepravdu pogotavo prema djeci i doticnog bi profesora naucio bontonu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
OBJAVITE IME PROFESORA DA MU SE STARA NAJ....
Ako je autistican kako je onda veseo i razigran ??? S druge strane kao nastavnici rade i oni koji nemaju nikakvog osjecaja za taj posao, tatinim sinovima ne smiju da pisnu a svoje frustracije lijece na onima koji nemaju nikoga.E takvi su mi najmrzi...
Nakon protestnog skupa koji će biti u subotu, članovi sindikata doktora medicine i stomatologije kreću u predaju kolektivnog otkaza u svim zdravstvenim ustanovama na području TK. Isključiva odgovornost je na sadašnjoj Vladi TK koja će dozvoliti potpuni sumrak u jednom dijelu FBiH zarad nerazumljivih interesa i vratiti građane TK praktično u srednji vijek”, ističe predsjednik SSSDMiSFBiH dr. Rifat Rijad Zaid.
Zajebana stvar. Nastavnik je trebao to drugačije riješiti. Ali postoji razlog zašto se ovakva djeca šalju u specijalne škole. Njihov problem nije socijalizacija već psiha. Zamislite nastavnikov stres da non-stop mora razmišljati da ako mu ne posveti pažnju mali će ga početi pljuvati. A ostala djeca gledaju i smiju se vjerovatno. Možete zamisliti kakav autoritet takav nastavnik može imati u svom odjeljenju.
@eol Ovakva djeca stotinu godina u "normalnim"zemljama pohadjaju skole sa ostalom zdravom djecom.U primitivnoj i jadnoj drzavi poput ove,imamo jos uvijek ovakve nastavnike i osobe poput tebe koji bi ih strpali u izolaciju.Takvi kao vi bi trebali na specijalan tretman,definitivno.
@samodatikazem De se ti malo raspitaj kako je to u normalnim zemljama! Primitivna osoba poput tebe naravno lupa svoje misljenje, a da o skolskom sistemu u svijetu nema pojma!
Odmah majmunu dati otkaz,za njega je da cuva ovce,a ne da vaspitava djecu pogotovo ne djecu sa autizmom Autisticna djeca su zapravo divna djeca,postena u dubini duse,veliki prijatelji,samo imaju teskocu da ostvare socijalni kontakt
I sta ce jedan retard poput navodnog ucitelja medju djecom? Zar ovaj idiot moze nesto djecu nauciti? Ma fuj,gadite mi se odreda!!
tako je kad choban hoce da bude nastavnik
I.Z.-ea postaviti pred skolu da ga sva djeca pljuju,a onda izgon iz skole !
Mnogo sam ljut sto sam ovo procitao. Ja bih ovom “nastavniku “ metak u čelo bez I malo razmisljana. Majku vam svima koji se izivljavate na bolesnim i slabijim... fuj
Dajte nam ime puno od nastavnika da ga posjetimo licno. Nikad vise zakoracio nebi u tu skolu.
Otkaz, objaviti javno njegovo ime, neka se javno izvine djetetu i naravno novcana kazna
Za djecu sa autizmom postoji specijalna skola. Obicno pored autizma ta djeca imaju i roditelje koji im dopustaju da rade ama bas sve i obicno su razmazeni
Nastavniku pod hitno vratiti pare za kupljenu diplomu i zaposliti ga na otpadu.
Nastavniku otkaz, a dijete u specijalnu školu gdje mu je i mjesto. Dijete nije ništa krivo, treba da odgovara onaj ko je odlučio da ga upiše u školu. Budimo realni, takvo dijete može samo da ometa nastavu i koči ostalu djecu. Vidim po komentarima da se mnogi ne slažu, ja govorim iz iskustva. Imate internet, gospodo, pogledajte kako se ponaša prosječno autistično dijete pa se vratite da polemišemo o tome da li je takvo dijete za redovnu nastavu ili nije.
@Svercer Vjeruj mi prijatelju da sam neizmjerno sretan zbog tebe i tvog djeteta, stvarno jesam. Znam da ima djece koja se dobro snalaze i apsolutno podržavam inkluziju takve djece, ali nije SVAKO dijete takvo. Pogotovo dijete za koje je uspjeh da sjedi s mirom pet minuta, kako piše u ovom tekstu. Kao što kaže kolega @AntiSCH, nezgodna je to situacija skroz. Naravno, ne opravdavam nastavnika nikako. Definitivno mu nije mjesto među djecom.
znas li ti junace da prije upisa u skolu to dijete je dobilo potvrdu od strucinijih lica i od tebe i od mene da moze pratiti nastavu po prilagodjenom planu i programu..nije to niciji hir. a sto se tice interneta i ponasanja uozbilji se ..takodjer tako imas "normalne" ljude koji siluju pale ubijaju druge ljude..
Odlično, za koji dan znaćemo istinu. Ako mali više ne bude "pljuckajući" privlačio nečiju pažnju znači da je nastavnikov potez dao bolji rezultat nego rad asistentice, roditelja i svih ostalih tobožnjih dušebrižnika. A ako mali i dalje bude isto radio, znači da nastavnikov potez na njega nije imao nikakav uticaj i da stara laže, kenja i jede qovna o povraćanju, dijareji, nespavanju.
Kako god istina će biti jedno od ovog dvoga, koliko god to smetalo vašem ubogom mozgu.
Pa daj te puno ime i prezime tog pokušaja od nastavnika sa slikom. Zašto više ne počnete objavljivati te informacije? Stavili ste sliku ovog nesretnog djeteta, a tim sto ne objavljujete sliku ovog maloumnika, ispada kao da ga štititi i stavljate se na njegovu stranu.
Nastavnik se zove Puu Puu Puu, ako ti šta nije jasno pitaj ove "asistente" što u redovnu nastavu uvode nove načine "komunikacije".