Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ministre ti nemas pojma..roditelj djeteta s poteskocama u razvoju
Pa ako iko zna, onda zna Kavazovic... On je sam i stanju inkluzije...
".. to nema ni na zapadu.", jeste cika ministre jer na zapadu postoje odvojene skole namijenjenje upravo za djecu sa poteskocama. I govorim iz licnog iskustva, isao sam u razred sa dvije osobe koje su imale poteskoce u razvoju i smatram da im nije mjesto u "normalnim" skolama jer jednostavno ne mogu pratiti niti raditi skolske zadatke kao ostali. Trebaju imati skola koja ce biti prilagodjena njima i njihovim potrebama sa adekvatno obucenim nastavnicima/profesorima.
E gledaj ga, pa zar ovo ljudi lici na ministra. Ovo je prešlo svaku mjeru, a i priroda nekad zna da bude okrutna.
nema pravilnika, preko noći, nema defektologa, sve neplanirano ko i obično
Srljacina iz Pazarica preko noci kupio stan od 100 kvadrata u Novoj Malti, gradsko celjade postade...
Svi smo mi s posebnim potrebama i poteskocama u razvoju kad nam je ovo ministar obrazovanja...
Ne dao Bog nikome ali roditeljima i djeci sa poteskocama niko ne moze dovoljno pomoci,a na drugoj strani ne mogu se ostali zapostaviti. Zao mi djece i roditelja jer poznajem neke. Smatram da svaki korak naprijed predstavlja uspjeh
Jarane covjek s licem neandertalca i smoki fakultetom je hebeni ministar obrazovanja Pedagozi na aparatima
nastavnici za predškolski odgoj bačeni su u vatru. oni nisu školovani za to, i ne znaju prilagoditi rad ni program djeci sa poteškoćama. Defektolozi su izgleda bespotrebni u svemu ovome... I da... lijepo bi bilo pročitati i mišljenje drugih roditelja, a da nije Sanela...ne znam zašto klix forsira jedne te iste ljude?!
Što diskriminarate ovog čovjeka, jedini ministar koji radi nešto, izgleda ko nesto radi trpi najviše kritika i pritisaka medija i javnosti, a ko ne radi ništa, on je dobar ne dira ga niko... Ne kontam ovaj nakaradno razmišljanje!
Po disklajkovima vidim da sam u pravu! Ne znam čovjeka, ali po ovom sto objavljuje klix radnik je veliki, ostali prije njega ministri su bili za cirkusa!
Vidi se odmah da je strucnjak za inkluziju. Sta nastavnici znaju? Ministar ZNA! Pisaj po stoci sitnog zuba
Najjaci ministar trpa jednu nastavnicu u dobrinjskoj gimnaziji... i to bas je trpa
Najjaci ministar trpa jednu nastavnicu u dobrinjskoj gimnaziji... i to bas je trpa
To mh je zena za tvoju informaciju ;)
@Han Solo Ma jok zena mu je nastavnica engleskog ova nesto drugo predaje.. btw moze mu kcerka biti... ;)
inkluzija? wtf!!!
Nastavnici prepusteni sami sebi da nalaze nacine da rade sa djecom sa posebnim potrebama.pitam se da li uopste znaju koje nedostatke i poremecaje djeca imaju, ko to utvrdjuje, kako se pravi plan individualne nastave/ucenja, kako se primjenjuje. inkluzivni razredi moraju biti manji, imati dva nastavnika koja su strucna za rad sa takvom djecom. nazalost, i pored dobrih namjera desava se da jadni nastavnici eksperimentisu i vise odmazu takvoj djeci, sto samo umanjuje sanse za promjenu nabolje.
djeca sa autizmom i treba da idu u specijalnu skolu
Veze ti nemas o autizmu