{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljeno putovanje Putujućeg pozorišta

F
3.6.2012. u 12:47
4
0
Nastavljeno putovanje Putujućeg pozorišta
4
Putujuće pozorište projekt je Udruženja mladih Pragma koji se već drugu godinu zaredom realizira zahvaljujući sredstvima iz budžeta Općine Ilidža namijenjenim za kulturu.
I ove godine mališani iz tri osnovne škole sa područja općine Ilidža imali su priliku biti domaćini Putujućem pozorištu koje je u školskim dvorištima i salama odigralo predstavu poučnog i nadasve zabavnog karaktera.

Scenario za predstavu koja kroz igru i aktivno učešće djece ukazuje na važnost zdravlja i njegovog očuvanja, te značaj čuvanja okoline u kojoj živimo, napisali su Adnan Goro i Emir Fejzić. Ova dva mlada glumca ujedno su i Super Vitaminko i nevaljali dječak – likovi iz predstave.

"Veliki broj mališana, nažalost, nemaju priliku otići u pozorište. Roditelji su prezaposleni, a većina pozorišta su smještena u samom centru grada što otežava školama i nastavnicima da na sebe preuzmu odgovornost i povedu veliku grupu tako male djece u sredstva javnog prevoza kako bi stigli do pozorišta i pogledali neku od predstava za djecu. Zato smo u Udruženju mladih Pragma osmislili ovaj koncept Putujućeg pozorišta i predstavu donijeli djeci", rekla je Šeherzada Halimić, predsjednica Udruženja Pragma.

Više od 500 mališana uzrasta od prvog do petog razreda osnovne škole vidjeli su predstavu, upoznali koncept pozorišne umjetnosti i naučili dosta korisnog o zdravlju i okolišu.

Želja predstavnika Udruženja mladih Pragma, kao i predstavnika Općine Ilidža je da predstavu u budućnosti pogledaju djeca svih osnovnh škola sa područja općine, ali i da je ponove za nadolazeće generacije prvačića, saopćeno je iz Udruženja mladih PRAGMA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: