{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljeno putovanje Putujućeg pozorišta

F
3.6.2012. u 12:47
4
0
Nastavljeno putovanje Putujućeg pozorišta
4
Putujuće pozorište projekt je Udruženja mladih Pragma koji se već drugu godinu zaredom realizira zahvaljujući sredstvima iz budžeta Općine Ilidža namijenjenim za kulturu.
I ove godine mališani iz tri osnovne škole sa područja općine Ilidža imali su priliku biti domaćini Putujućem pozorištu koje je u školskim dvorištima i salama odigralo predstavu poučnog i nadasve zabavnog karaktera.

Scenario za predstavu koja kroz igru i aktivno učešće djece ukazuje na važnost zdravlja i njegovog očuvanja, te značaj čuvanja okoline u kojoj živimo, napisali su Adnan Goro i Emir Fejzić. Ova dva mlada glumca ujedno su i Super Vitaminko i nevaljali dječak – likovi iz predstave.

"Veliki broj mališana, nažalost, nemaju priliku otići u pozorište. Roditelji su prezaposleni, a većina pozorišta su smještena u samom centru grada što otežava školama i nastavnicima da na sebe preuzmu odgovornost i povedu veliku grupu tako male djece u sredstva javnog prevoza kako bi stigli do pozorišta i pogledali neku od predstava za djecu. Zato smo u Udruženju mladih Pragma osmislili ovaj koncept Putujućeg pozorišta i predstavu donijeli djeci", rekla je Šeherzada Halimić, predsjednica Udruženja Pragma.

Više od 500 mališana uzrasta od prvog do petog razreda osnovne škole vidjeli su predstavu, upoznali koncept pozorišne umjetnosti i naučili dosta korisnog o zdravlju i okolišu.

Želja predstavnika Udruženja mladih Pragma, kao i predstavnika Općine Ilidža je da predstavu u budućnosti pogledaju djeca svih osnovnh škola sa područja općine, ali i da je ponove za nadolazeće generacije prvačića, saopćeno je iz Udruženja mladih PRAGMA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: