{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Zulfo Pićolini i Kerim Plesač u zemlji klovnova" dokaz dječije maštovitosti i kreativnosti

25.6.2012. u 14:00
19
4
"Zulfo Pićolini i Kerim Plesač u zemlji klovnova" dokaz dječije maštovitosti i kreativnosti
19
"Zulfo Pićolini i Kerim Plesač u zemlji klovnova" dokaz dječije maštovitosti i kreativnosti
Prva predstava i koncert članova Malog Magacin Kabare pod nazivom "Zulfo Pićolini i Kerim plesač u zemlji klovnova" u subotu 23. 06. 2012. je u punoj sali Historijskog muzeja privukla veliki broj djece koja su znatiželjno pratila likove i priču koje su smislili njihovi vršnjaci.
U sklopu završnih aktivnosti prvog semestra, članovi Malog Magacin Kabare su se predstavili predstavom koju su sami osmili uz podršku edukatora Mone Muratovć, Amy Danielson, Sanele Krsmanović i Saše Peševskog. Osim predstave, članovi radionice gitare pod vodstvom Irhada Kuduza kraćim koncertom su pokazali svoje muzičke talente.

"Ovaj projekat je namijenjen istraživanju dječijih talenata (djeca od 6 do 14 godina) kroz upoznavanje sa različitim umjetničkim formama s ciljem da se razviju u buduće konzumente kulture. A ova predstava i koncert su dokazali da njihovi talenti i mašta zaslužuju mnogo više pažnje i podrške. Izuzetno nam je drago da smo stupili u partnersku saradnju sa kompanijom Roche, te da smo uz njihovu podršku bili u mogućnosti realizovati našu završnu predstavu kao i predstojeće predstave u dječijem Domu na Bjelavama i Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu, čime ukazujemo na potrebu da se pruži što veća podrška obrazovanju mladih generacija", kazala je Zana Marjanović, jedna od osnivčica i predsjednica Magacin Kabarea.

Kako Mali Magacin Kabare nisu samo radionice kreativnosti i mašte nego i radionice koje podržavaju individualnost i socijalizaciju djeteta učeći ga dobrom i lijepom, članovi Malog Magacin Kabare će to pokazati 26. 06. 2012. izvedbom svoje predstave i koncerta u Domu za nezbrinutu djecu na Bjelavama.

Dan poslije 27. 06. 2012., predstavom i koncertom za djecu koja se nalaze na Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra u Sarajevu, Mali Magacin Kabare će završiti svoj prvi semestar i otići na zasluženi odmor do jeseni, kada kreće novi semestar i nova druženja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: