BiH
0

Nastavljena sjednica Zastupničkog doma PSBiH

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH nastavio je danas sjednicu koja je počela krajem oktobra, a u međuvremenu je prekidana i nastavljana nekoliko puta.

Posljednji put sjednica je prekinuta 29. novembra kada su poslanici stranaka iz hrvatskog naroda napustili sjednicu zbog objave presude u Međunarodnom sudu pravde u Haagu u predmetu "Prlić i drugi".

Sjednica je danas nastavljena razmatranjem Deklaracije o kriterijima za definiranje trase budućeg autoputa između Beograda i Sarajeva, čiji je predlagač poslanik Mladen Bosić, a o kojoj su poslanici već ranije započeli diskusiju.

U Deklaraciji koju je predložio Bosić, između ostalog se navodi da "Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH očekuje da Vijeće ministara i resorno Ministarstvo komunikacija i prometa, u dogovoru s vladama Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko Distrikta, zastupaju idejno rješenje trase autoputa Beograd - Bijeljina - Brčko - Tuzla - Sarajevo kao najracionalnije i prioritetno rješenje“.

Po okončanju ove predviđeno je održavanje nove sjednice Zastupničkog doma na kojoj bi, između ostalog, trebalo da bude razmatran set zakona o akcizama, kao i prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH.