Nastavljena sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

F
FENA
15.10.2008. u 11:06
0
1
Nastavljena sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH
0
Nastavljena sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH
Raspravom o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodica s djecom u Sarajevu je jutros nastavljena dvodnevna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.
Poslanici će danas razmatrati nacrte zakona o jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa, o ugostiteljskoj djelatnosti, o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja, o reviziji privatizacije državnog kapitala u privrednim društvima i bankama i zakona o turističkoj djelatnosti.

Na dnevnom redu je i izjašnjavanje o nekoliko kreditnih sporazuma i izvještaja o radu nekoliko federalnih agencija i institucija.

Poslanici su tokom jučerašnjeg dijela sjednice usvojili dva veoma bitna zakonska rješenja, o sukobu interesa u organima vlasti Federacije BiH i o konsolidaciji rudnika uglja.

Osim tih zakona, usvojene su i izmjene i dopune Zakona o javnim preduzećima u Federaciji BiH te prijedlozi zakona o tržištu vrijednosnih papira, o investicionim fondovima i o leasingu.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: