{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavljena sanacija glavne saobraćajnice u naselju Zabrđe

Klix.ba
31.10.2018. u 18:19
2
7
Nastavljena sanacija glavne saobraćajnice u naselju Zabrđe
2
Sanacija glavne saobraćajnice u naselju Zabrđe, u ulici Avde Palića nastavljena je nakon što je u prošloj godini završena rekonstrukcija ceste u dužini od oko jednog kilometra, saopćeno je iz Općine Novi Grad.
Saobraćajnica prolazi kroz cijelo naselje i od velikog je značaja, kako za Općinu i njene stanovnike, tako i za Kanton Sarajevo, jer se njome odvija javni gradski prevoz, prevoz djece do Osnovne škole "Sokolje", te odvozi otpad u Gradsku deponiju, naveli su.

"Saobraćajnica je bila u lošem stanju, posebno u gornjem dijelu, što je otežavalo odvijanje gradskog saobraćaja, a obzirom da se po kategorizaciji radi o cesti od kantonalnog značaja, Općina je zajedno sa Direkcijom za puteve KS-a u prošloj godini obnovila taj dio saobraćajnice zajedno sa okretaljkom za autobus. U sklopu tih radova urađena je temeljita rekonstrukcija saobraćajnice od ulaza u Gradsku deponiju do sredine naselja", saopćili su.

Dodaju da su ove godine radovi nastavljeni u dužini od oko 500 metara, a trenutno se radi sanacija propusta, izrada drenaže i rješavanje oborinskih voda, te postavljanje ivičnjaka, nakon čega će se raditi asfaltiranje kolovoza.

Realizacijom ovog projekta poboljšat će se uslovi života stanovnika naselja Zabrđe i Smiljevići, kao i kvalitet saobraćaja, ali i sigurnost pješaka i automobila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: