Diplomatija i domovina
275

Nastavlja se prepucavanje: Zastupnik Arnaut opet prozvao ministricu Turković

A. D.
Nastavljena je oštra polemika između zastupnika Naše stranke u državnom parlamentu Damira Arnauta sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković (SDA).
Prvo je Arnaut prozvao Turković u vezi s njenom posjetom Srbiji upitavši je da li je posjetila Huseina Mujanovića i Osmana Osmanovića, borce Armije RBiH "koji već godinama trunu u srbijanskom pritvoru zbog namještenih optužnica", te da li je tražila njihovo puštanje.

U razgovoru za Klix.ba, Turković mu je danas oštro odgovorila.

"Meni je drago da se Arnaut brine o borcima, ali bi bilo bolje da tu brigu pokaže djelima, a ne samo riječima. Briga na daljinu, to je on već pokazao da umije tokom rata studirajući u Americi, dok su njegovi vršnjaci u BiH branili zemlju na drugi način. On to čini i sada iz sigurne poslaničke klupe koju počesto mijenja zbog promjene političkih opredjeljenja i stavova, što je naravno njegovo pravo", kazala je ona.

On joj, opet, nije ostao dužan te se oglasio na Twitteru.

"Dok je Bisera Turković sina učila 'o djelokrugu rada DKP mreže' i spremala ga za 'elitno zanimanje' (dodavanje tašni?), mi smo spašavali branitelje i vraćali ih u BiH. Mi to tako!", naveo je Arnaut, aludirajući na njegovu odbranu Ejupa Ganića i Jovana Divjak u Londonu u procesima koje je protiv njih vodila Srbija.