|

Nastavlja se hladni rat SNSD-a i DNS-a uoči zvaničnih razgovora lidera

Nastavlja se hladni rat SNSD-a i DNS-a uoči zvaničnih razgovora lidera
11
D. Be.
18.10.2019. u 20:58
13
komentara
11

dijeljenja
Nastavlja se hladni rat SNSD-a i DNS-a uoči zvaničnih razgovora lidera Lideri DNS-a Marko Pavić i SNSD-a Milorad Dodik
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) saopćio je da izuzetno cijeni doprinos DNS-a u kreiranju i provođenju zajedničkih politika kako na nivou Republike Srpske tako i na nivou BiH svih prethodnih godina i ne vidi nijedan razlog da se i ubuduće ne nastavi sa politikom okupljanja partija iz RS oko vitalnih nacionalnih interesa.
"SNSD cijeni da interes Republike Srpske, bilo da se brani u Narodnoj skupštini RS ili u Parlamentu BiH, ne može biti talac pojedinačnih interesa ili interesa jedne grupe ljudi, ma koliko ona finansijski bila uticajna te stoga ostajemo privrženi dijalogu sa DNS-om", saopćeno je iz ove partije.

U saopćenju se podsjeća da je SNSD javno pozivao sve partije iz Republike Srpske na zajedničko djelovanje u parlamentu BiH i o toj temi veoma transparentno vodio dijalog sa svima.

"Tajnih razgovora i dogovora nije bilo, niti SNSD ima šta da krije ni od svojih članova ni koalicionih partnera", poručeno je iz ove partije.

Ranije danas iz Demokratskog narodnog saveza (DNS) je saopćeno da su očekivali da ne budu komentarisana određena pitanja i presuđivano prije razgovora koji su trebali uslijediti na nivou najviših organa DNS-a i SNSD-a.

Iz DNS-a je saopćeno da su iznenađeni reagovanjem i stavovima koje je iznio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, kao i porukom da će "DNS biti odstranjen iz vlasti ako podrži predsjednika SDS-a Mirka Šarovića".

"Bez obzira na razne spekulacije koje su prisutne, ovakvi stavovi nikome ne idu u korist", navodi se u saopćenju iz DNS-a i dodaju da ovo nije vrijeme u kojem su potrebne dodatne podijele, nego sabornost u vezi sa najvažnijim odlukama za opstanak i razvoj Republike Srpske.

U DNS-u su istakli da su godinama slijedili svoju politiku i davali nemjerljiv doprinos zajedničkoj politici, koja je jačala Republiku Srpsku, cijeneći da značaj mnogih pitanja na nivou RS i BiH, prevazilazi značaj pojedinca i pojedinačnih stranaka.

U ovoj stranci su istakli da DNS nije doživio raskol i da su iz njega otišli ljudi koji su prihvatili tuđu politiku, a ne politiku DNS-a.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...