{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavak suđenja Željku Mitroviću optuženom za ratni zločin

F
9.10.2007. u 16:05
0
0
Nastavak suđenja Željku Mitroviću optuženom za ratni zločin
0
Nastavak suđenja Željku Mitroviću optuženom za ratni zločin
Zbog izmjene branitelja optuženog te proteka vremena (proteklo više od 30 dana od posljednjeg ročišta) danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo počelo iznova suđenje Željku Mitroviću Gilmaru, optuženom za ratni zločin protiv civila, a u vezi s ratnim dešavanjima u sarajevskom naselju Grbavica.
Umjesto dosadašnjeg branitelja, advokata Fahrije Karkina interese optuženog ubuduće će zastupati advokat Refik Serdarević.

Uz saglasnost strana u postupku (odbrane i optužbe) čitani su iskazi dosad saslušanih svjedoka, a zastupnici strana ostali su pri ranije datoj uvodnoj riječi.

Optuženi, protiv koga je optužnica potvrđena 12. maja 2005. godine, tereti se za nehumano postupanje u svojstvu komandira radnog voda formiranog pri 2. bataljonu sarajevske mehanizirane brigade VRS-a.

Optužnicom u ovom slučaju obuhvaćen je period od maja 1992. do maja 1995. u kojem je Mitrović navodno organizirao i nadzirao rad civila angažiranih u okviru prinudnog radnog voda.

Naredno ročište u ovom predmetu zakazano je za 30. oktobar kada bi trebao biti saslušan dr. Hamza Žujo, sudski vještak medicinske struke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: