{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavak suđenja Željku Mitroviću optuženom za ratni zločin

F
9.10.2007. u 16:05
0
0
Nastavak suđenja Željku Mitroviću optuženom za ratni zločin
0
Nastavak suđenja Željku Mitroviću optuženom za ratni zločin
Zbog izmjene branitelja optuženog te proteka vremena (proteklo više od 30 dana od posljednjeg ročišta) danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo počelo iznova suđenje Željku Mitroviću Gilmaru, optuženom za ratni zločin protiv civila, a u vezi s ratnim dešavanjima u sarajevskom naselju Grbavica.
Umjesto dosadašnjeg branitelja, advokata Fahrije Karkina interese optuženog ubuduće će zastupati advokat Refik Serdarević.

Uz saglasnost strana u postupku (odbrane i optužbe) čitani su iskazi dosad saslušanih svjedoka, a zastupnici strana ostali su pri ranije datoj uvodnoj riječi.

Optuženi, protiv koga je optužnica potvrđena 12. maja 2005. godine, tereti se za nehumano postupanje u svojstvu komandira radnog voda formiranog pri 2. bataljonu sarajevske mehanizirane brigade VRS-a.

Optužnicom u ovom slučaju obuhvaćen je period od maja 1992. do maja 1995. u kojem je Mitrović navodno organizirao i nadzirao rad civila angažiranih u okviru prinudnog radnog voda.

Naredno ročište u ovom predmetu zakazano je za 30. oktobar kada bi trebao biti saslušan dr. Hamza Žujo, sudski vještak medicinske struke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: