|

Nastavak akcije Coral: SIPA uhapsila jednu osobu iz Sarajeva

Nastavak akcije Coral: SIPA uhapsila jednu osobu iz Sarajeva
12
Klix.ba
27.11.2015. u 10:19
24
komentara
12

dijeljenja
Nastavak akcije Coral: SIPA uhapsila jednu osobu iz Sarajeva Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
U nastavku aktivnosti u okviru akcije Coral, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su na području Sarajeva lišili slobode osobu inicijala J.Č. (1961).
Osoba inicijala J.Č. sumnjiči se da je kao član zločinačke organizacije počinila krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, davanje dara i drugih oblika koristi i druga krivična djela.

Nakon kriminalističke obrade, osoba lišena slobode predata je sinoć na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, po čijoj naredbi je i lišena slobode.

Podsjećamo, u akciji Coral, koja je realizirana 8.10.2015. godine, slobode je lišeno deset osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima poreska utaja, ugrožavanje sigurnosti, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari, teška krađa, organiziranje otpora i dr. Istog dana pretreseni su objekti na deset lokacija, s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...