BiH
180

Nastavak akcije "Bosna": U Visokom iza ponoći uhapšena još jedna osoba

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Po nalogu Tužilaštva KS pripadnici Federalne uprave policije (FUP) sinoć su iza ponoći u Visokom uhapsili još jednu osobu, potvrđeno je za Klix.ba u Tužilaštvu KS.

U akciji FUP-a, a po nalogu Tužilaštva KS, jučer su uhapšene četiri osobe koje se sumnjiče da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, primanje dara ili drugih oblika koristi i primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem.

"Dakle, sumnjiče se da su organizirali grupu te koristeći svoj utjecaj zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi", saopćeno je jučer, a iz Tužilaštva KS za Klix.ba kažu da se svim ovim krivičnim djelima u vezu dovodi i peta osoba uhapšena u Visokom.

Prema navodima FUP-a u pretresima je do sada pronađena veća količina novca u raznim apoenima, dokumentacija, zabilješke, diplome, indeksi, računari, računarska oprema, telefonski aparati i SIM karice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa naprijed navedenim krivičnim djelima.

Jučer je uhapšen izvršni direktor za distribuciju Elektroprivrede BiH Esed Džananović, glavni tehničar ORL odjela na KCUS-u Safet Bibić koji je na sjednici Vlade KS održanoj 29. marta ove godine imenovan za člana Upravnog odbora JU Psihijatrijska bolnica KS, te Nedžad Trako i Ramiz Karavdić.