{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastava u osnovnim i srednjim školama počinje 3. septembra

F
31.8.2007. u 13:25
0
0
Nastava u osnovnim i srednjim školama počinje 3. septembra
0
Nastava u osnovnim i srednjim školama počinje 3. septembra
Nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo počinje u ponedjeljka 3. septembra. U osnovnim školama očekuje se oko 40.000 učenika, u srednjim oko 20.000, izjavio je Feni Sretko Žmukić iz Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo.
S jučerašnjim danom upisano je oko 4.000 prvačića u osnovne škole, a konkurs za upis učenika u srednje škole traje još i danas, kazao je Žmukić.

Dodao je da prvi put u devetogodišnju osnovnu školu ulaze učenici četvrtog razreda, te je za njih nedavno Vijeće za udžbeničku politiku odobrilo upotrebu udžbenika za taj razred i taj spisak udžbenika upućen je osnovnim školama, kako bi učitelji mogli predložiti udžbenike koji će se koristiti u narednoj školskoj godini.

Žmukić je kazao kako su, da bi se izbjegle gužve u knjižarama, date instrukcije osnovnim i srednjim školama da istaknu udžbenike koje njihovi nastavnici predlažu da se koriste u narednoj godini, i to sa spiska odobrenih udžbenika koji se već tri godine stabilizirao u KS.

“Bez obzira na to koji udžbenik nastavnik predloži da se koristi u tom razredu gdje on predaje, on je obavezan da prihvati i udžbenik koji učenik donese a ne bude u skladu sa njegovim prijedlogom, ukoliko je udžbenik odobren prethodnih godina”, kazao je Žmukić.

Upućena je i sugestija školama da odmah na početku organizuju tzv. dane darivanja knjiga i pozovu sve učenike i druge zainteresirane da ukoliko im ne trebaju udžbenici koje su koristitili prošle godine poklone školskim bibliotekama, kako bi ih mogli koristiti drugi učenici koji nemaju dovoljno novaca da kupe nove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: