{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastava počela danas u ZDK i KS, ostali od ponedjeljka

S
1.9.2011. u 09:40
0
18
Nastava počela danas u ZDK i KS, ostali od ponedjeljka
0
Nastava počela danas u ZDK i KS, ostali od ponedjeljka
Početak septembra je ujedno i početak nove školske godine. U nekoliko škola u BiH učenici će danas ponovo biti u školskim klupama, mada se školsko zvono danas neće oglasiti u većem dijelu BiH.
Nova školska godina u Brčko Distriktu će početi tek 5. septembra u svih 15 osnovnih i četiri srednje škole, a od ponedjeljka će u novu školsku godinu krenuti i učenici u Livanjskom kantonu. U ponedjeljak će prvi put na nastavu i 211 prvačića u Bosansko-podrinjskom kantonu, kao i njihove starije kolege u osnovnim i srednjim školama.

Još ovu sedmicu će odmarati i učenici u Republici Srpskoj, a ministar obrazovanja u tom entitetu je nedavno potvrdio da će svim učenicima prvih i drugih razreda osnovnih škola na početku školske godine biti dostavljeni besplatni udžbenici.

Od 5. septembra će u školu i učenici u Tuzlanskom kantonu, u Hercegovačko-neretvanskom, i u Unsko-sanskom kantonu.

Iako je situacijia u obrazovanju u Srednjo-bosanskom kantonu neizvjesna zbog nezadovoljstva prosvjetnih radnika, nastava će ipak početi na vrijeme, odnosno 5. septembra. Da li će se odvijati po nastavnom planu i programu, bez eventualnih prekida zbog štrajkova još uvijek je neizvjesno.

Osnovne i srednje škole u Posavskom i Zapadno-hercegovačkom kantonu također će od prvog radnog dana u narednoj sedmici otvoriti učenicima svoja vrata.

Nešto manje vremena za odmor su imali učenici u Kantonu Sarajevo i Zeničko-dobojskom kantonu, jer je za njih već danas završen raspust. Da je školska godina počela bilo je primjetno u četvrtak ujutro na ulicama glavnog grada BiH. Grupe učenika sa teškim ruksacima, koji su glasno prepričavali dogodovština sa ljetnog odmora nemoguće je bilo ne pimjetiti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: