BiH
0

Naser Orić: Napakovali su mi da me uhapse

FENA
Naser Orić reagirao je večeras na vijest o tome da su "u porodičnoj kući u općini Srebrenica, koja je u vlasništvu Nedžada Orića pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) pronašli minskoeklsplozivna sredstva" te ustvrdio da se u tom slučaju radi o podmetanju.

"Ovdje je samo riječ o podmetačini. Prema mojim informacijama, ta minskoeksplozivna sredstva su pronađena na tavanu kuće. Međutim, ta kuća je renovirana prije smrti mog oca, koji je umro 11. decembra 2001., nemoguće je da ih tad radnici nisu vidjeli a skidali su krovnu konstrukciju i tavan je ostao otkriven", kazao je Naser Orić.

On je naglasio da je "pred 11. juli ove godine imao dojavu da je izvjesni dimnjačar koji je navodno čistio dimnjak prijavio da se na tom tavanu nalaze minskoeksplozivna sredstva“.

"To je bilo pred 11. juli ove godine. To znači da su oni to bili napakovali, da me, kad se pojavim tamo na dženazi, povežu s tim minskoeksplozivnim sredstvima i da me uhapse", kazao je.

Naser Orić ovaj slučaj povezuje i "s početkom političke kampanje“.

"Zasigurno da je ovdje politička kampanja već krenula. Sve je to politička kampanja, pokušavaju da pridobiju glasačko tijelo. Vjerovatno, oni koji ponovo pokušavaju da probude tu ratnu retoriku, traže zvučna imena. Pitali su tog čovjeka koji živi u našoj kući da li je dolazio Naser ili Naserovi ljudi", kazao je.

Naser Orić je naglasio i to da se u slučaju kuće u naselju Potočari u opštini Srebrenica koja je 2. septembra bila predmet aktivnosti pripadnika SIPA-e "radi o porodičnoj kući čiji su vlasnici roditelji Nedžada, Nasera i Dike Orić u kojoj stanuje osoba inicijala Š. Š. te precizira da je prvo potrebno provesti ostavinski postupak da bi se odredio vlasnik te kuće.

"U ovom slučaju nije proveden ostavinski postupak", kazao je Naser Orić.