{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naselja u Bosanskom Šamcu "odaje" samo boja crijepa

A
18.5.2014. u 11:48
165
6
Naselja u Bosanskom Šamcu "odaje" samo boja crijepa
165
Helikopterski timovi nastavili su evakuaciju najugroženijeg stanovništva na sjeveru Bosne i Hercegovine, a na sigurna područja tokom jučerašnjeg dana evakuisani su stanovnici Bosanskog Šamca.
Pogled iz zraka na Bosanski Šamac odaje stvarnu sliku stanja u tom gradu. Mjesta potopljenih naselja odaje samo upečatljiva boja crijepa na krovovima, a putne komunikacije i manji objekti gotovo da i nisu vidljivi.

Veliki broj stanovnika tog grada ostali su bez svojih domova, poljoprivrednih gazdinstava i pokretne imovine. Smješteni su u kolektivne centre u najbližim sigurnim mjestima. 

Objektiv AA zabilježio je evakuaciju stanovnika tog grada, uglavnom žena, djece, starijih, nemoćnih i zdravtsveno ugroženih lica, koju su tokom jučerašnjeg dana provodili timovi helikopterskog skvadrona Ministarstva odbrane Hrvatske.

Stotine kuća, automobila i hiljade hektara poljoprivrednih površina ostalo je pod vodom, a situacija u tom gradu i dalje je kritična jer opasnost od poplavnog vala još uvijek nije prošla.

U Brčkom je jutros situacija nešto bolja. Vodostaj Save je u opadanju, ali je veliki broj naselja i dalje pod vodom.

Brana na Savi kod Bijeljine popušta na nekoliko mjesta, tako da stanovnici više sela u ugroženim područjima čekaju na evakuaciju ili su evakuisani.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: