{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dramatično u Bosanskom Šamcu: Evakuirano 40 ljudi, voda i dalje prijeti

17.5.2014. u 13:48
16
39
Dramatično u Bosanskom Šamcu: Evakuirano 40 ljudi, voda i dalje prijeti
16
Spasilac Hasan Jašarević potvrdio je Klix.ba kako je situacija u Bosanskom Šamcu veoma teška i da je nivo Save i Bosne veoma visok i da voda prijeti naseljima. On je prenio da je do sada, prema njegovim informacijama, evakuirano 40 osoba.
U evakuaciji učestvuju i helikopteri Oružanih snaga BiH i EUFOR-a. Spasioci ljude izvlače i čamcima. Među evakuiranim je dosta starijih osoba i bolesnika koji će biti prebacivani dalje prema Tuzlanskom kntonu.

Do Bosanskog Šamca sa spasiocima se probio i ljekar Mustafa Tabaković koji je donio lijekove i ukazuje pomoć stanovništvu. U Bosanskom Šamcu je zabilježen i jedan smrtni slučaj.

Načelnik Šamca Savo Minić kazao je da je stanje u gradu haotično i se čini sve da se ljudi iz ugroženih područja evakuiraju.

Bosanski Šamac je u ovom trenutku jedan od gradova u BiH koji je najviše ugrožen poplavama. Zbog položaja ovog grada koji se nalazi na rijeci Bosni, te desnoj strani nabujale rijeke Save, građani su u velikom strahu i neizvjesnosti, a jedna osoba je stradala.

U kratkom i dramatičnom razgovoru za portal Klix.ba načelnik Općine Šamac Savo Minić je rekao da u ovom gradu vide samo vrhovi semafora, što znači da je visina vode preko dva metra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: