{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naša stranka: Uključiti sve općine KS u kulturne manifestacije

F
25.8.2015. u 10:52
34
26
Naša stranka: Uključiti sve općine KS u kulturne manifestacije
34
Općinski odbori Naše stranke Vogošća i Ilidža pokrenut će zajedničku inicijativu prema općinskim vijećima i Skupštini Kantona Sarajevo, kojom će se tražiti da svi događaji, manifestacije i festivali koje finansira Kanton, imaju obavezu za adekvatno finansiranje i održavanje aktivnosti na području izvan gradskih općina.
"Zatražit ćemo od općinskih i kantonalnih vlasti da preduzmu konkretne korake, sastanu se s predstavnicima festivala, kako bi planirali za 2016. godinu jedan pristup kojim bi došlo do decentralizacije kulture. Šta to znači? Pa ukoliko Kanton Sarajevo finansira velike kulturne događaje, sve zajednice moraju učestvovati u njima. Ilijaš, Trnovo, Hadžići, Ilidža i Vogošća ne smiju biti izolirani u tom procesu ili manje zastupljeni", kazao je vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Ilidža Elvis Vreto.

On je dodao da je Naša stranka već pokrenula širu diskusiju u zajednici, te će putem svojih zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo zatražiti odgovor o tome koliko su kulturne manifestacije koje se finansiraju iz javnog budžeta i od para svih građana prisutne i u općinama izvan gradske jezgre.

Također je najavio aktivnosti saradnje s općinskim odborima Naše stranke i pokretanje Inicijative za decentralizaciju kulture u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Naše stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: