Nakon prijetnji i psovki
198

Naša stranka traži suspenziju Čegara: Umjesto da stvara sigurnost novinara on je ugrožava

Klix.ba
Zoran Čegar, načelnik Sektora uniformisane policije FUP-a (Screenshot: TVSA)
Zoran Čegar, načelnik Sektora uniformisane policije FUP-a (Screenshot: TVSA)
Naša stranka (NS) traži da se suspenduje načelnik Sektora uniformisane policije Federalne uprave policije (FUP) Zoran Čegar zbog toga što je prijetio novinarima Centra za istraživačko novinarstvo (CIN).
Čegar je prijetio i psovao ispred Općinskog suda u Dubrovniku pred kojim se vodi postupak zbog toga što je optužen za prevaru u Hrvatskoj. CIN je otkrio da je na osnovu falsifikovanih dokumenata zaposjeo tuđe imanje.

"Zabrinjavajuća je činjenica da onaj koji bi trebao da stvara sigurnost za sve, posebno za novinare, ugrožava njihovu sigurnost. Mora uslijediti odlučan društveni odgovor da se to neće tolerisati, a taj odgovor je sankcija, u najmanju ruku suspenzija s pozicije načelnika Sektora uniformisane policije FUP-a. Tim više što ovo nije jedini akt neopravdanog nasilja koji je Čegar javno ispoljio prema nedužnima", poručili su iz NS-a.

Podsjećamo, Čegar je u januaru ove godine u društvu kolega policajaca fizički nasrnuo na mladića na parkingu u Sarajevu. I nakon toga je nastavio raditi u FUP-u.