Reakcija na izjavu
515

Naša stranka traži da Zoran Milanović bude proglašen nepoželjnom osobom

A. B.
Naša stranka: Odgovor Milanoviću (Foto: T. S./Klix.ba)
Naša stranka: Odgovor Milanoviću (Foto: T. S./Klix.ba)
Nakon što je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović govoreći o borbi protiv koronavirusa kazao da je BiH najuspješnija jer se u našoj državi niko ne vakciniše, ne govori o tome i nema bolesnih niti umrlih, reagovala je Naša stranka.
Podsjetili su da je u BiH od početka pandemije zaraženo 133.088, a umrlo 5.145 osoba te da je Milanović svojom izjavom uvrijedio sve građane naše države.

"A u najvećoj mjeri je uvrijedio žrtve pandemije, oboljele i preminule, kao i njihove porodice. Bosna i Hercegovina na ovu njegovu izjavu mora odgovoriti složno i dostojanstveno i dati do znanja da nikad više neće biti poštapalica u Milanovićevim pokušajima da sarkazmom pokušava skrenuti pažnju s vlastitog nerada", kazali su iz Naše stranke.

Dodali su da je takvom izjavom pokazao apsolutni nedostatak diplomatskog umijeća, političke korektnosti, empatije ali i višak prepotencije, šovinizam te politički primitivizam kojim vlastitu veličinu nastoji steći ponižavanjem drugih.

"Najbolji odgovor koji Zoranu Milanoviću možemo dati jeste da ga proglasimo nepoželjnom osobom i da bar djelimično vratimo dostojanstvo našim građanima tako što ćemo pokazati da ne dopuštamo da ih svaki politički šoven ponižava kad mu se prohtije, a Milanović je to učinio već nekoliko puta", poručili su iz Naše stranke.

Podsjetimo, danas je Milanović na pitanja novinara o borbi protiv koronavirusa kazao da je BiH u tome najuspješnija jer u našoj državi niko nije bolestan, niko ne umire, niti je iko u bolnicama, niko ne priča o tome niti se vakciniše.